Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru eleve din Brăila s-au calificat la Olimpiada Naţională de Limba Franceză

• lotul judeţean este compus din două eleve de gimnaziu şi două de liceu

 

Pasiunea pentru limba franceză le-a asigurat locul la olimpiada naţională. În competiţia ce se va desfăşura în perioada 22-26 aprilie, în judeţul Bistriţa-Năsăud, Brăila va fi reprezentată de patru eleve, fiecare dorind să facă o figură frumoasă şi să obţină un loc pe podium.

Cea care deschide lotul olimpic la limba franceză este Maria Marchidanu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, pregătită de prof. Rosana Ivan. Adolescenta va participa pentru prima dată la această competiţie, însă ea este premiată la Concursul Naţional “Terra” (mica olimpiadă de geografie), anul trecut câştigând premiul II. Maria cântă la pian de şapte ani şi a obţinut multe premii naţionale şi internaţionale, cum ar fi premiul I Festivalul-Concurs “Micul Virtuoz”. De asemenea, ea cântă şi la chitară. Merge încrezătoare la olimpiadă şi speră să aducă acasă un premiu.

Urmează Andreea Lovin, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”, coordonată de prof. Daniela Petre. Andreea a participat şi anul trecut la olimpiada naţională, reuşind să se claseze pe un loc fruntaş şi să câştige o menţiune. La fel ca anul trecut, are emoţii pentru etapa ce urmează, dar speră că va reuşi să obţină un rezultat şi mai bun. Pe lângă pregătirea pentru olimpiadă, în fiecare sâmbătă aceasta participă la activităţi în cadrul Oranizaţiei Cercetaşii României. În vară o aşteaptă examenul de Evaluare Naţională şi ne-a spus că ar vrea să urmeze profilul Ştiinţe Sociale.

Continuăm cu Diana Nedelcu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, pregătită de prof. Mihai Lefter şi prof. Daniela Petre. Aceasta este cea de-a treia naţională consecutivă pentru Diana, în clasa a VII-a ea fiind răsplătită cu premiul I, iar anul trecut cu premiul II. Recent, adolescenta a fost numită ambasador onorific al limbii franceze în România. Pe lângă pasiunea pentru această disciplină, Diana este atrasă şi de  fotografie.

Lotul judeţean este completat de Silvia Maria Budur, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, îndrumată de prof. Rosana Ivan. Silvia a ajuns la naţionala cu numărul patru, obţinând premii la fiecare ediţie: premiul I, premiul II şi menţiune (locul 4). Anul acesta speră să urce din nou pe podium, mai ales că aşa ar avea o şansă să se califice şi la etapa internaţională. De doi ani aceasta face voluntariat la Fundaţia “Surorile Clarisei” şi îi ajută pe copiii de acolo la teme, mărturisind că s-a ataşat de micuţi şi că a învăţat multe lucruri de la ei. De asemenea, Silvia a fost şi ea numită ambasador onorific al limbii franceze în România.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători! Mult succes la etapa naţională!
Categorie articol: 

Comentarii