Mergi la conţinutul principal

Parlamentarii PSD Brăila nu au cum să îl împace pe Simionescu

Problemele semnalate recent de primarul Aurel Simionescu în legătură cu lipsa sprijinului de la nivel central în privinţa zonei noastre nu par să-i fi impresionat prea mult pe parlamentarii PSD de Brăila. Întrebaţi ieri de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" dacă pot interveni pentru a degaja în vreun fel sprijinul financiar de la Guvern către judeţ, deputaţii şi senatorii social democraţi au avut păreri împărţite. În ceea ce îl priveşte pe Mihai Tudose, acesta consideră că edilul-şef are dreptate în mare parte, însă problema porneşte de la faptul că avem de-a face cu proiecte de anvergură, ce nu pot fi realizate într-un singur mandat. Potrivit lui Tudose, acesta este un element ce dă naştere unor supărări şi din partea electoratului. Pe de altă parte, deputatul PSD a afirmat că nu se poate nega faptul că la Brăila s-au întâmplat şi lucruri importante. "Până la alegeri obiectivele sunt aceleaşi - tot autostradă, tot pod -, le foloseşti sau sunt invocate de electorat. Este evident că nu poţi face autostradă în şase luni sau într-un an, nici măcar doi. Ştiţi foarte bine că din momentul în care Guvernul şi-a propus şi a fost de acord şi a dat drumul la birocraţie ca să spun aşa, în ceea ce priveşte autostrada durează cel puţin doi ani până apare prima lopăţică la capătul drumului. Evident că nivelul de aşteptare este foarte mare, trecând aşa de mult timp în care tot invocăm. (...) Anumite lucruri s-au mai întâmplat şi pe la noi, nu poţi să negi că nu s-a întâmplat nimic. Dar nu sunt atât de impact şi de evidente, iar după ce se întâmplă lumea vrea altceva. De exemplu, înainte de reabilitarea străzilor importante din Brăila, ăsta era obiectivul, acum avem altceva. Înainte de reabilitarea drumurilor judeţene, alea erau prioritatea, acum dorim altceva. Este corect, e factor de progres", a declarat Tudose. Totodată, acesta a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că resursele ar trebui concentrate mai bine în zona infrastructurii şi nu a construirii unui aeroport. "E o nemulţumire în rândul membrilor de partid, dar nu e o supărare din asta rea. E un mod de a atrage atenţia. Am fost de faţă când preşedintele partidului, dar în calitate de prim-ministru, ne-a spus, e drept că trebuie neapărat să ne aplecăm şi asupra Brăilei pentru că în ultimul timp nu prea aţi fost pe primele pagini ale agendei de investiţii a Guvernului", a mai afirmat sursa citată. Cât despre dorinţa lui Simionescu de a avea pe lista alegerilor la europarlamentare un reprezentant local pe o poziţie eligibilă, Tudose a afirmat că nu a existat o presiune internă în acest sens.

Rizea: "Nu îmi pot permite să antamez vreo discuţie pentru că e o problemă ce trebuie gestionată de preşedintele organizaţiei"

De cealaltă parte, deputatul Cristian Rizea s-a arătat destul de neputincios în privinţa rezolvării plângerii primarului, pornind de la faptul că din punctul său de vedere, problema ar trebui rezolvată de preşedintele organizaţiei PSD Brăila. "Relaţia cu conducerea partidului, în mod oficial, este ţinută de conducerea organizaţiei judeţene. Eu nu îmi pot permite să antamez, să spunem, vreo discuţie pentru că nu e normal. Există un preşedinte al organizaţiei, există un preşedinte executiv şi e normal ca domniile lor să gestioneze aceste relaţii cu Bucureştiul. Ca parlamentar de Brăila pot să vă spun că pentru acele proiecte mă voi bate, indiferent de ce discuţii, ce negocieri ar trebui să facem. Eu cred că toţi ar trebui să facem asta. Până la urmă e responsabilitatea noastră faţă de electoratul judeţului Brăila şi eu cred că trebuie să facem ce este nevoie din acest punct de vedere. Oricum, nu cred că putem spune în acest moment că ele nu vor fi făcute", a declarat Rizea. Acesta a recunoscut faptul că multe dintre proiectele mari promise brăilenilor datează de foarte mult timp, fapt ce de multe ori dă naştere unei stări de nemulţumire. "Se discută de atât de mult timp despre ele, încât au devenit deja subiect de glume, când vorbim despre pod sau aeroport, din păcate. Eu sper că aceste lucruri să se materializeze. Am încredere în premierul Victor Ponta şi declaraţiile domniei sale, pe care le-a făcut inclusiv când a fost la Brăila, în campania electorală. Sunt sigur că în acest ciclu electoral 2012-2016, cel puţin unul dintre aceste proiecte va demara. Vom vedea şi ce presupun aceste două proiecte pentru că vorbim de o investiţie foarte mare, totuşi un parteneriat public-privat cred eu că s-ar impune chiar la ambele proiecte. Eu cred că asta este soluţia la care trebuie să ajungem şi ştiu că există doritori", a mai completat acesta.

Dragomir: "Dl. primar Simionescu este cunoscut ca o persoană foarte diplomată, un om al negocierilor"

Deputatul PSD Marian Dragomir salută strategia primarului Aurel Simionescu de a atrage atenţia conducerii centrale a PSD că lucrurile nu sunt în regulă la Brăila, în privinţa proiectelor. Potrivit acestuia, un asemenea gest este mai important decât candidatura pe o listă la alegerile europarlamentare, având un loc neeligibil. "Dl. primar Simionescu este cunoscut ca o persoană foarte diplomată, un om al negocierilor. Practica a demonstrat că politica bunului simţ trebuie îmbinată cu un mesaj realist. Mesajul d-lui Simionescu reprezintă o solicitare către premier pentru a urgenta proiectele necesare dezvoltării sud-estului României. Nu este suficient să reîntregeşti salarii şi pensii, să reduci TVA la pâine, să raportezi creştere economică. Brăilenii au văzut la administraţia locală capacitatea în finalizarea unor proiecte legate de apă, canalizare, marile artere de circulaţie, patinoar, etc şi eu consider că în campania pentru alegerile europarlamentare nu trebuie să plimbăm candidaţi aflaţi pe poziţii neeligibile prin oraş pentru a le strica imaginea când vor constata că aleargă după un iepure pe care nu-l vor prinde niciodată, ci să urmărim proiectele reale de dezvoltare a zonei noastre", a precizat parlamentarul.

Rotaru: "Vor apărea în curând câteva obiective importante şi este de insistat ca ele să se realizeze"

Senatorul Ion Rotaru a subliniat că a avut mai multe intervenţii în privinţa obţinerii de sprijin pentru proiectele pe care Brăila le are în plan. Totodată, acesta a ţinut să anunţe că are informaţii potrivit cărora vor apărea cât de curând câteva obiective importante în zona noastră, însă nu a dorit să dea mai multe detalii. "Intervenţii la nivel de lobby şi de argumentare a solicitării eu am permanent şi voi avea în continuare. Pe de altă parte, vor apărea în curând câteva obiective importante şi este de insistat ca ele să se realizeze. Sigur că toţi avem şi nemulţumiri, momente în care ne supărăm. Nu aş vrea să detaliez despre ce obiective este vorba, dar vor fi câteva lucruri importante pentru perioada următoare, nu îmi fac eu un titlu de glorie din chestiunea asta, dar să le vedem şi discutăm după aceea", a declarat Rotaru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro