Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parinti care isi transfera copiii de la un liceu pentru ca nu are clase moderne

Ieri, conducerea Liceului Pedagogic s-a lovit de o situatie nemaiintilnita in invatamint. Citiva parinti ai unor elevi de clasa a IX-a au reprosat directorilor faptul ca se invata in alte sali decit in corpul principal al cladirii, pe care ei le considera improprii unui invatamint modern, numind incaperile respective "grajduri" sau "magazii". Unul dintre parinti chiar a transferat copilul la o alta scoala. Atunci cind li s-a explicat faptul ca acele clase nu sint nici magazii si nici grajduri, ca au fost amenajate si s-au facut eforturi pentru igienizare, ca acestea sint conditiile de mai multi ani si ca din punct de vedere al eficientei nu se justifica investitii majore in acele foste ateliere pentru ca populatia este in scadere, nu au gasit nici un pic de intelegere. Conducerea scolii a mai precizat ca nu intelege cum poate conta pentru un parinte mai mult banca si clasa decit profesorii si performantele unei scoli. Cu atit mai mult cu cit in anul urmator elevii urmau sa invete in alte clase, din corpul principal, in acele clase urmind sa invete viitoarea clasa a IX-a.
Practic, acele foste ateliere nu ofera lux, dar conditii minime pentru desfasurarea procesului instructiv educativ exista. Sala este igienizata, luminoasa, pe jos este parchet. Numai bancile sint de tip vechi, insa si ele se vede ca au fost intretinute. "Atunci cind am luat decizia sa folosim acele incaperi le-am amenajat. Am montat parchet in clase, am pus perdele la ferestre, am varuit, am vopsit. E adevarat, acolo nu exista pupitre individuale, insa noi nu am avut bani sa cumparam asemenea mobilier. Ar fi simplu sa cerem bani de la parinti, dar la noi la liceu sint multi copii modesti, care nu au bani, copii de la tara, si nu au de unde sa dea atitia bani. Celor care nu au dorit sa mai stea la noi le-am semnat cererile de transfer, dar este prima data cind se intimpla asa ceva", a explicat directorul adjunct al liceului, prof. Ane-Mary Luca.
Ieri, deja o eleva de la clasa a IX-a, specializarea filologie, M. L. C. a fost transferata la un alt liceu la dorinta parintilor, iar directorii se asteapta ca si alti citiva parinti sa ia o decizie asemanatoare. Conducerea considera ca este dreptul parintelui sa ia aceasta decizie si nu au cum sa-i impiedice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii