Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pandemia loveşte în “celula de bază a societăţii” brăilene

• în luna mai 2020, s-au înregistrat 18 căsătorii la nivelul municipiului şi judeţului Brăila, faţă de 147 în mai anul trecut, precizează Direcţia Regională de Statistică Brăila • şi divorţurile au fost mai puţine în această perioadă

 

Pandemia de Coronavirus, apărută în luna martie, a reuşit să ne influenţeze în mod irevocabil vieţile şi să dea peste cap ordinea firească a lucrurilor. A lovit şi “celula de bază a societăţii”, familia. Brăilenii nu mai vor să se căsătorească, iar nunţile care fuseseră programate din luna aprilie încoace au fost amânate până la o dată care nu poate fi precizată. Că este aşa, o dovedesc datele de ultimă oră puse la dispoziţie de specialiştii Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Brăila.

“În luna mai 2020, s-au înregistrat 18 căsătorii în municipiul şi judeţul Brăila, egale cu cele din luna precedentă şi cu 129 mai puţine faţă de cele din luna mai anul trecut (!). Totodată, s-au înregistrat 23 de divorţuri, cu 7 mai multe faţă de luna precedentă şi cu 22 mai puţine faţă de luna corespunzătoare din anul 2019”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de conducerea DRS Brăila.

Iată şi evoluţia celorlalte fenomene demografice înregistrate în luna mai 2020, în judeţul Brăila. Numărul nou-născuţilor a fost de 146, faţă de 136 în luna aprilie. Totodată, s-au înregistrat două decese ale bebeluşilor sub un 1 an. Faţă de luna mai a anului trecut, numărul de născuţi vii a scăzut cu 54 (200 nou-născuţi în mai 2019).

În altă ordine de idei, în luna aprilie 2020 s-au înregistrat 381 de decese în tot judeţul Brăila, iar în luna mai alte 368. Numărul deceselor a scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut: numai în mai 2019 au fost înregistrate 424 de decese la nivelul judeţului Brăila.  
Categorie articol: 

Comentarii