Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oscar Pistorius, declarat vinovat de omor din culpă

Judecătoarea Thokozile Masipa a anunţat, vineri, la Pretoria, că sportivul sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp în data de 14 februarie 2013, este vinovat de omor din culpă. Judecătoarea va anunţa peste câteva săptămâni durata condamnării lui Oscar Pistorius, găsit vinovat de asemenea cu privire la un incident din ianuarie 2013, când sportivul a tras cu arma într-un restaurant, notează LEquipe.
Potrivit CNN, pedeapsa maximă prevăzută de legislaţia sud-africană pentru omor din culpă este de 15 ani, iar cea pentru celălalt cap de acuzare în care a fost găsit vinovat Pistorius este de maxim 5 ani, precizează Mediafax.
După citirea concluziilor sale în cazul Pistorius, Masipa i-a cerut campionului paralimpic să se ridice în picioare şi anunţat deciziile în privinţa celor patru capete de acuzare. Pistorius a fost găsit nevinovat de crimă cu premeditare, dar vinovat de omor din culpă.
Judecătoarea Thikozile Masipa a anunţat, vineri, că sportivul Oscar Pistorius este vinovat pentru că a tras cu arma într-un restaurant şi că, în ceea ce priveşte alt cap de acuzare, este achitat pentru deţinere ilegală de muniţie.
Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost achitat, vineri, de acuzaţia conform căreia sportivul a tras cu arma prin trapa unei maşini în urmă cu doi ani. Pistorius era acuzat, în cadrul procesului în care a fost judecat pentru uciderea iubitei sale, că în 2012 a tras cu arma prin trapa maşinii conduse de un prieten, descărcându-se nervos după un control al poliţiei. Judecătoarea Thokozile Masipa l-a achitat pe Pistorius de această acuzaţie din cauza contradicţiilor din mărturiile prezentate.
La sosirea la tribunal, sportivul în vârstă de 27 de ani a evitat să privească mulţimea compactă de reporteri aflată la intrare.
Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Procesul sportivului, desfăşurat la Pretoria, a durat şase luni.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii