Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ordonanţa “Dezinfectanţi la blocuri”

• măsura a fost prevăzută în ultima Ordonanţă Militară adoptată de Guvern, şI pusă în cârca autorităţile locale, dar fără clarificări pe subiect • primarul Dragomir spune că ar exista logistica necesară unei astfel de operaţiuni, însă trebuie să se precizeze clar cine asigură dispozitivele respective şi despre ce fel de dispozitive este vorba - tăvi pentru picioare sau flacoane pentru mâini • de asemenea, se pune problema asigurării soluţiilor dezinfectante care vor fi puse în dispozitive • deocamdată, Primăria se ocupă de dezinfectarea străzilor, parcurilor şi mijloacelor de transport în comun şi dă asigurări că are substanţe pe bază de clor pentru încă o lună de acum încolo

 

Primăria aşteaptă un nou lot de substanţe dezinfectante pe bază de clor, pentru străzi, parcuri şi mijloace de transport în comun, care ar urma să fie suficiente pentru o lună de zile, ne-a informat, ieri, edilul-şef Marian Dragomir. Acesta a precizat că s-au găsit furnizori, s-a făcut comanda, iar substanţele urmează să ajungă în cel mai scurt timp.

În municipiul Brăila, acţiunea de dezinfectare a străzilor, trotuarelor, parcurilor, autobuzelor şi tramvaielor a început de săptămâna trecută, iar luni, 30 martie, mai existau pe stoc soluţii doar pentru câteva zile, însă odată cu sosirea noului lot problema aprovizionării va fi rezolvată, au dat asigurări responsabilii Primăriei.

Dezinfecţia este făcută de angajaţii Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală, care folosesc utilajele şi echipamentele individuale achiziţionate în ultima perioadă pentru operaţiunile de dezinsecţie împotriva ţânţarilor şi căpuşelor. Primarul Marian Dragomir a anunţat, pe o reţea de socializare, că şi firma privată RaAy şi-a adus aportul, punând la dispoziţie în mod gratuit un echipament pentru împrăştierea soluţiilor.

În ceea ce priveşte montarea de către administraţia locală a unor dispozitive de dezinfecţie la intrarea în toate scările de bloc din municipiu, aşa cum prevede ultima Ordonanţă Militară adoptată de Guvern, primarul Dragomir ne-a declarat, ieri, că deocamdată se aşteaptă clarificări pe acest subiect. “În ordonanţă lipsesc anumite precizări, pare a fi fost făcută prea repede şi cu erori de comunicare. Deocamdată ştim că administraţiile locale trebuie să monteze dispozitive de dezinfectare, însă nu e clar cine achiziţionează aceste dispozitive. Le achiziţionăm noi, din fonduri locale, după care vine Guvernul şi decontează? Şi despre ce fel de dispozitive este vorba, tăvi pentru picioare sau flacoane pentru mâini? Cine asigură soluţiile dezinfectante? Pentru că se ştie că la ora actuală aceste soluţii se găsesc foarte greu. Sunt o serie de întrebări la care aşteptăm răspuns”, ne-a declarat primarul Dragomir.

Edilul-şef a precizat că pe raza municipiului Brăila există 800 de blocuri, fiecare cu câte 3 până la 6 scări. Acesta spune că, dacă va fi nevoie, Primăria va avea logistica necesară montării de dispozitive dezinfectante la fiecare scară în parte. “Mergem toţi din Primărie să le montăm, însă trebuie să ştim clar ce avem de făcut!”, ne-a spus acesta.

Există temeri că, dacă se vor monta flacoane cu dezinfectanţi la fiecare scară, unele vor fi furate foarte repede de cei care nu se dau în lături de la astfel de gesturi reprobabile. Vom reveni.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii