Mergi la conţinutul principal

Opt medii de 10 la Bacalaureat

* la nivel naţional sunt 95 de medii maxime * dintre absolvenţii 2014, 88% au luat examenul * procentul de promovabilitate scade la 77,82% dacă luăm în calcul toţi candidaţii înscrişi - cei din seria curentă plus cei care au terminat liceul în anii trecuţi şi nu au luat Bac-ul * aproape 71% dintre medii sunt peste 8.00 * promovabilitate 100% pentru toate seriile de candidaţi s-a înregistrat la un singur colegiu


Pentru al doilea an consecutiv, la Brăila sunt cei mai mulţi candidaţi promovaţi la examenul de Bacalaureat, seria curentă şi seria anterioară, 77,82% înainte de contestaţii. În plus, avem şi opt medii maxime, din cele 95 anunţate de Ministerul Educaţiei la nivel naţional. Pe ansamblu, un singur colegiu a reuşit să aibă 100% promovabilitate, Colegiul "Bălcescu". De la Colegiul "Murgoci" a picat un candidat şi promovabilitatea este de 99,43%, iar de la "Iorga" a fost unul eliminat şi doi picaţi, astfel că promovabilitatea este de 97,71%.
"Aceste rezultate din ultimii doi ani nu s-au obţinut dintr-o dată. Ele reflectă munca profesorilor brăileni de mai mulţi ani, 12 sau chiar 14. Apoi, la Brăila elevii ştiu că se promovează pe principii corecte, că trebuie să înveţe şi acest lucru face parte din educaţie. Adevăratele valori se obţin prin muncă", a declarat inspectorul şcolar general Iulian Danielescu.
Comparând seria curentă cu seria anterioară se mai poate remarca faptul că la două licee candidaţii din seriile anterioare au fost mai serioşi şi au promovat mai mulţi decât cei din seria curentă. Aşa s-a întâmplat la Liceul "Moisil" şi la Liceul "Matei Basarab" din Măxineni. "Este vorba aici de faptul că absolvenţii sunt conştienţi că examenul este greu şi dau examen la câte o disciplină pe an sau pe sesiune, iar la celelalte probe nu se prezintă. Astfel, ei nu trag în jos procentul şcolii şi pot fi siguri că vor promova examenul pentru că sunt mai bine pregătiţi", a mai explicat inspectorul general Danielescu.

Şapte licee promovabilitate peste 90%

La nivelul seriei curente de absolvenţi, unde promovabilitatea a fost de aproape 88%, Colegiul "Bălcescu" a reuşit 100% cu 162 de candidaţi. La fel şi Liceul Tehnologic "Brâncoveanu", unde însă au fost înscrişi doar doi absolvenţi. La Colegiul "Murgoci", din păcate a picat un absolvent din cei 174 prezentaţi, astfel că promovabilitatea este de 99,43%, iar la Liceul "Iorga", dintre cei 128 de prezentaţi a fost un eliminat care a dus procentul şcolii la 99,22% (cei doi picaţi au fost din seriile anterioare). La Liceul Pedagogic "Perpessicius" dintre cei 152 prezentaţi au picat doi, astfel că promovabilitatea este de 98,69%. Promovabilitate peste 90% s-a mai obţinut la Colegiul "Ana Aslan" - 95% şi la Liceul de Artă - 94%. "Este un rezultat bun, era loc şi de mai bine, dar suntem bucuroşi. Acest procent încununează munca elevilor şi profesorilor. S-a muncit mult şi suntem fericiţi că la final se vede", a punctat prof. Nicolae Enea, directorul Liceului de Arte. Rezultate foarte bune s-au mai obţinut la: Colegiul "Ion Ghica", Liceul "Angelescu" Ianca - 90% şi Liceul "Cerna" - 85%. Mai trebuie remarcat şi faptul că 71% dintre candidaţii din seria curentă au obţinut la bacalaureat note peste 8.00. Cele mai multe medii peste nouă, la seria curentă s-au înregistrat la Colegiul "Murgoci" - 86, după care urmează Colegiul "Bălcescu" unde sunt 74. Urmează "Iorga" cu 37, "Perpessicius" cu 27 şi "Cerna" cu 13.
Rezultate care pot fi considerate bune, peste media de la nivel naţional, au înregistrat unităţile de învăţământ: "C. D. Neniţescu" şi "Oncescu" Ianca - 75%, "Mihail Sebastian" - 73%, Liceul Tehnologic Însurăţei - 71%, LPS şi "Vâlsan" Făurei - 65%, "Edmond Nicolau" - 63%. La alte unităţi de învăţământ au reuşit să promoveze însă doar jumătate dintre cei prezentaţi sau chiar mai puţini: "Saligny" - 56%, "Matei Basarab" Măxineni - 40%, "Istrati" - 35%, iar cel mai slab rezultat s-a înregistrat la "Moisil" - 17% unde oricum nu au intrat în examen decât şase absolvenţi, număr mic de absolvenţi intraţi în bacalaureat înregistrându-se însă şi la alte licee. Mai trebuie menţionat faptul că la Liceul "Gh. K. Constantinescu" nu a fost înscris niciun candidat din promoţia curentă.

Cine sunt cei care ştiu să ia doar nota 10

Cele opt medii maxime sunt obţinute de: patru absolvenţi de la Colegiul "Bălcescu" - Sabina Ioana Bolohov - specializarea Ştiinţele naturii, Ana-Maria Milea - Mate-info, Alina Georgiana Mustaţă - Mate-info, Ionuţ Picuş - Ştiinţele naturii, trei absolvenţi de la Colegiul "Murgoci" de la specializarea mate-info - Lavinia Chiţuleasă, Ecaterina Damian, Andrei Mardale şi o absolventă de la Liceul de Artă, specializarea Muzică - Ana Diaconu. "Este un copil deosebit, talentat şi care a reuşit această performanţă fiind foarte echilibrată. Ştie să-şi dozeze timpul foarte bine, aici şi părinţii au ajutat-o şi au îndrumat-o. Copilăria ei a însemnat renunţarea la joacă şi la distracţie pentru studiul amănunţit la pian. Practic îi mai rămâneau câteva ore în weekend ca să iasă cu prietenii", a destăinuit profesorul Anei de pian, Mircea Petrescu. În ultimul an, Ana s-a concentrat asupra examenului de bacalaureat, dar în anii precedenţi a luat premii importante şi cu greutate la concursurile şi olimpiadele de gen.
În topul primilor zece absolvenţi cu bacalaureat mai sunt două tinere: Raluca Georgiana Dinu de la "Murgoci" şi Georgiana Mădălina Dogaru de la "Perpessicius", ambele cu media 9,93. Cu aceeaşi medie au mai promovat bacalaureatul şi Andrei Iacob de la "Murgoci" şi Vlad Florin Nicuţ de la "Bălcescu".
Cele mai mari medii de la bacalaureat pe licee au fost obţinute de: Georgiana Mădălina Dogaru - 9,93 la Liceul "Perpessicius", Claudia Georgiana Matei - 9,90 la "Iorga", Roxana Mădălina Gheorghe - 9,65 de la "Panait Cerna", Iulia Elena Tudosă - 9,61 la Colegiul "Ana Aslan", Alexandru George Aloman - 9,60 de la "Vâlsan" Făurei, Mădălina Simona Ilie - 9,51 la Colegiul Economic, Elena Elisabeta Stroescu - 9,43 de la "Angelescu" Ianca, Claudia Radion - 9,35 de la "Mihail Sebastian", Raluca Teodora Culea - 9,15 la LPS, Andy Marian Năstase - 9.00 de la "Matei Basarab" Măxineni, Eugen Cârciova - 8,88 la Colegiul "Edmond Nicolau", Gianina Loredana Gheorghe - 8,86 la Liceul Însurăţei, Paul Gabriel Sălceanu - 8,20 la Colegiul "Neniţescu", Viorel Marian Neculai - 8,11 la Liceul "Saligny", Andreea Anelise Ştefan - 8,05 de la "Oncescu" Ianca, Florentin Paraschiv - 8.00 la Colegiul "Istrati", Iulian Cotigă - 7,61 de la "Moisil", Alexandru Orzan - 7,25 de la "Gh. K. Constantinescu, Ionela Viorica Postelnicu - 6,90 Liceul "Brâncoveanu".
Acestea sunt rezultatele înainte de contestaţii. Vom reveni cu procentele finale de promovabilitate când se vor afişa rezultatele contestaţiilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro