Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Operaţiunea «Blocada 2015» cucereşte Brăila. Vezi aici unde sunt radarele poliţiei!

Se anunţă un weekend încărcat pentru oamenii legii, aşa cum au fost, de altfel, şi ultimele zile din săptămână, când Poliţia Română a dat ordin în teritoriu să se instituie Acţiunea "Blocada 2015", o razie de amploare, cu efective sporite, care duce, aşa cum îi spune şi numele, la "blocarea" unei arii de competenţă şi descoperirea tuturor faptelor ce contravin legii din zona respectivă.
Numai în ziua de vineri, poliţişti din cadrul Biroului Proximitate Brăila au acţionat pe Şoseaua de Centură, la intersecţiile cu Şoseaua Buzăului, Calea Călăraşilor, Şoseaua Focşani şi Şoseaua Baldovineşti, pentru a descoperi şi sancţiona activităţile de comerţ ilegal şi faptele ce aduc atingere siguranţei publice.
Au fost legitimate cinci persoane şi aplicate cinci amenzi contravenţionale, valorând, în total, 2.000 lei, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Tot ieri, între orele 07.00-13.00, în cadrul Operaţiunii "Blocada 2015", efective de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei şi Secţiei 5 de Poliţie Rurală Viziru au fost prezente pe raza satului Mihai Bravu, comuna Victoria, în târgul organizat saptamânal, cu scopul de a constata şi sancţiona ilegalităţile comise în activităţile comerciale.

Comercianţii, actele la control!

Poliţiştii au legitimat 27 de persoane, au verificat activitatea a şapte societăţi comerciale şi patru producători particulari şi au controlat şase autovehicule. "În urma constatărilor făcute, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicată), valoarea totală a acestora fiind de 3.000 de lei", se arată într-o notă de presă trimisă pe adresa redacţiei de către Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În cadrul acestei acţiuni, au fost confiscate cantităţile de 2.098 kg de pepeni verzi şi 183 kg de pepeni galbeni, care au fost predaţi unei societăţi din Brăila, în vederea valorificării. Au fost găsite patru persoane, cu vârste cuprinse între 27 si 46 de ani, domiciliate în satul Mihai Bravu, care comercializau pepeni verzi şi galbeni, în parcarea amplasată lângă DJ 212, la intrarea în localitate, dar care nu erau autorizate să facă astfel de activităţi. Poliţiştii le-au aplicat câte o amendă contravenţională de 500 de lei şi le-au confiscat toţi pepenii.

Arterele rutiere, luate la "periat"

Atenţie, se anunţă "Blocada 2015", în acest weekend, şi în domeniul traficului rutier! Poliţia Română a dispus ca acţiunea să se desfăşoare la nivelul tuturor drumurilor naţionale şi judeţene în acest sfârşit de săptămână. Şi la nivelul Brăilei vor fi radare pe toate arterele importante, în nodurile rutiere, pe DN 22B, Digul Brăila- Galaţi, dar şi pe DE 584, Brăila- Slobozia, şi DN 2B, Brăila-Buzău şi, evident, pe DJ212, Drumul Mării. De altfel, şi săptămâna aceasta, la nivelul judeţului nostru, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat în echipe formate din structuri de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale.
"Echipele implicate în acţiuni au constatat o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere şi, ca urmare a identificării încălcării legislaţiei din punct de vedere contravenţional, au aplicat 233 de sancţiuni, în valoare totală de 95.255 de lei. Din totalul amenzilor, 50 au fost aplicate la Legea 61/1991 (pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice), două la Legea 12/1990 (pentru comerţ ilicit), 172 la O.U.G. 195/2002 (Codul rutier- două pentru alcool la volan, 104 pentru viteză excesivă, trei pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea), şi nouă la alte acte normative", se arată în aceeaşi notă de presă emisă de Poliţia brăileană.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 16 permise de conducere (două pentru consum de alcool, şase pentru viteză peste limita legală) şi au retras nouă certificate de înmatriculare. Poliţiştii vor desfăşura astfel de acţiuni şi în perioada următoare, în vederea menţinerii unui climat optim de ordine, linişte şi siguranţă publică, precum şi pentru a combate faptele antisociale.

 
Categorie articol: 

Comentarii