Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Olimpicii la matematică ai Brăilei

nouă elevi brăileni s-au calificat la olimpiada naţională • alţi 16 elevi vor reprezenta judeţul nostru la Concursul Naţional de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”

 

Pe 10 martie, la Liceul “M. Sebastian”, elevii de gimanziu şi liceu din Brăila au avut o nouă ocazie să îşi testeze cunoştinţele de matematică la etapa judeţeană a olimpiadei. Din rândul celor aproximativ 200 de concurenţi s-au remarcat nouă tineri matematicieni, 5 elevi de gimnaziu şi 4 de liceu. Cei nouă s-au calificat la Olimpiada Naţională de Matematică, competiţie ce se va desfăşura la Satu Mare, în perioada 3-7 aprilie. Aceştia sunt:

Matei Tudor Andrei, clasa a V-a, “I. Băncilă”, prof. Neluţa Chirica. Deşi este “boboc” la olimpiade, Tudor este laureat al mai multor concursuri de matematică (“Cristian Calude”, “Petru Moroşanu-Trident”, “10 pentru 10”). “Când eram mic număram toate maşinile şi aşa a început pasiunea mea pentru matematică”, ne-a spus acesta. O altă pasiunea de-a lui Tudor este quillingul, fiind un adevărat expert în arta modelării hârtiei.

Bogdan Tîrhoacă, clasa a VI-a, “Murgoci”, prof. Daniela Covaci. Bogdan s-a calificat şi la naţionala de fizică, însă, din păcăte, nu poate participa la ambele competiţii deoarece sunt programate în aceeaşi săptămână. Cu regretul că nu poate concura şi la fizică, el va merge la matematică şi va reprezenta judeţul în etapa pe ţară.

Rareş Georgian Mihalcea, clasa a VII-a, “I. Creangă”, prof. Victor Buzea. Rareş s-a calificat şi el la două naţionale: fizică şi matematică. Nici el nu poate merge la ambele şi a ales să participe la fizică, disciplină care i-a adus deja primele premii.

Ana-Maria Duminică, clasa a VIII-a, “F. Neagu”, prof. Daniela Tilincă. Prima naţională de matematică pentru Ana-Maria, adolescenta fiind premiată la etapele judeţene ale competiţiei. Anul acesta ea a obţinut premiul II la Concursul “LuminaMath”, iar la liceu vrea să urmeze profilul mate-info.

Bogdan Popa, clasa a VIII-a, “F. Neagu”, prof. Daniela Tilincă. Bogdan nu se află la prima experienţă de acest gen, în anii trecuţi el participând la naţionalele de matematică şi lingvistică. Anul acesta a câştigat o menţiune la Concursul de chimie “Raluca Ripan”, iar la naţionala de mate vrea să obţină o medalie.

Andrada Georgiana Badea, clasa a IX-a, “Bălcescu”, prof. Gabriel Daniilescu. Andrada va concura pentru a patra oară în finala pe ţară a olimpiadei de matematică. De-a lungul anilor s-a calificat la şapte naţionale, la disciplinele matematică (două medalii de argint), fizică (menţiune) şi lingvistică. Public Speaking-ul este noua ei pasiune iar anul acesta a câştigat prima ei distincţie. A participat şi la judeţeana de limba germană, unde a luat o menţiune, şi la Concursul “Calude” unde a câştigat premiul III.

Maria Popescu, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Viorel Botea. Merge la olimpiada naţională de matematică încă din clasa a VI-a, deci se va afla pentru a cincea oară în etapa pe ţară, având în palmares două medalii de bronz. Anul acesta s-a calificat şi la Olimpiada Naţională de Limba Rusă modernă.

Irina Donescu, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Carmen Botea. Aceasta este cea de-a patra naţională de matematică a Irinei. Ea are premii la concursuri judeţene şi interjudeţene la această disciplină. “Îmi doresc să trăiesc o experienţă nouă şi să ajung cât mai sus în clasament”, ne-a spus Irina.

Gabriel Olaru, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Iulian Danielescu. Gabriel participă la olimpiadele judeţene de matematică încă din primul an de gimnaziu, câştigând premii de fiecare dată, iar anul acesta a reuşit să ajungă la naţională. “E o muncă susţinută şi mă bucur că am reuşit să îmi câştig şansa de a concura la un nivel mai înalt. Concurez de plăcere şi e o satisfacţie să vezi cum devii mai bun de la an la an”, ne-a spus tânărul. În anii trecuţi, el a mers şi la naţionala de fizică. 

 

16 elevi vor merge la Concursul Naţional “Adolf Haimovici”

La fel ca anul trecut, 16 elevi se pregătesc să participe la Concursul Naţional de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”, competiţie ce se adresează elevilor de la profilul tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului, profilul real - specializarea ştiinţe ale naturii (clasele IX-XII), precum şi celor de la profilul uman. Lotul brăilean pentru acest concurs este compus din:

Andreea Sorina Rusea, clasa a IX-a, “I. Ghica”, prof. Rodica Ciucă, profil Servicii şi resurse. Andreea va merge la primul ei concurs naţional şi este foarte bucuroasă că a reuşit să se califice. “Am emoţii dar sunt emoţii constructive”, ne-a mărturitsit aceasta.

Ana-Maria Crăciun, clasa a IX-a, “Perpessicius”, prof. George-Florin Şerban, profil Umanist. Pasiunea ei pentru matematică nu este întâmplătoare, în viitor Ana-Maria dorind să predea această materie.

Cristian Vasilache, clasa a X-a, “Murgoci”, prof. Roxandra Murea, profil Ştiinţele Naturii. Cristian este un orator foarte bun şi excelează în competiţiile de Public Speaking la care merge încă din clasa a VII-a. Anul acesta a ajuns în semifinala naţională a concursului de Discurs Public în Limba Engleză, etapă ce se va desfăşura luna aceasta.

Alina Mocanu, clasa a XI-a, “A. Aslan”, prof. Daniela Haret, profil Ştiinţele Naturii. Este a doua participare la acest concurs pentru Alina. “Mă bucur că m-am reîntors” ne-a spus aceasta. Pe lângă matematică, îi place să studieze biologia.

Dragoş Lipan, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Dan Negulescu, profil Ştiinţele Naturii. Dragoş participă încă din gimnaziu la concursuri de matematică. A mers de trei ori la olimpiada naţională şi are în palmares două medalii de argint. Anul acesta s-a calificat pentru a doua oară în semifinala Concursului de “Public Speaking”.

Andreea Giuvelic, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Dan Negulescu, profil Ştiinţele Naturii. Andreea iubeşte această materie şi îşi doreşte să urmeze Facultatea de Matematică.

Sabina Lupşa, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Nazeli Boicescu, profil Ştiinţele Naturii. Sabina se califică pentru a treia oară la “Haimovici” şi se poate lăuda cu premii câştigate la judeţenele de biologie. După liceu vrea să dea la Medicină. 

Maria Grădeanu, clasa a XII-a, “Murgoci”, prof. Nicolae Cătălin Stănică, profil Ştiinţele Naturii. Maria va participa pentru a doua oară la acest concurs, fiind calificată şi în lotul judeţean care va merge la Olimpiada Naţională de Biologie.

Florin Stăncescu, clasa a XII-a, “A. Saligny”, prof. Daciana Alexe Lovin, profil Tehnic. Florin susţine că nu a fost un “fan” al matematicii în gimnaziu, dar în clasa a IX-a i-a descoperit frumuseţea. A muncit mult pe parcursul liceului, iar acum culege roadele.

Nicoleta Drăgoi, clasa a XII-a, “Perpessicius”, prof. Mădălina Teodorescu, profil Umanist. Nicoleta este o prezenţă constantă în competeţiile de dezbateri. A participat la Olimpiada Naţională “Tinerii Dezbat”, la “Public Speaking” şi este dublă campioană naţională la Concursul de dezbateri “Karl Popper”. Este  preşedintele Consiliul Şcolar al Elevilor din “Perpessicius” şi are voluntariatul “în sânge”. Va merge pentru a doua oară la “Haimovici”.

Georgiana Bosoi, clasa a XII-a, “Perpessicius”, prof. Mădălina Teodorescu, profil Umanist. Georgiana a mai fost şi în clasa a IX-a la acest concurs. Vrea să devină educatoare şi să îi ajute pe copiii cu CES.

Sabina Gabriela Marinescu, clasa a XII-a, “Perpessicius”, prof. Mădălina Teodorescu, profil Umanist. Sabina a adunat premii la olimpiadele şi concursurile judeţene de română şi franceză. Vrea să urmeze Academia de Poliţie.

Cătălina Andreea Done, clasa a XII-a, “Iorga”, prof. Adelina Ion, profil Umanist.

Cătălina se declară şi ea îndrăgostită de matematică şi vrea să se specializeze în acest domeniu.

Roxana Mihai, clasa a XII-a, “Perpessicius”, prof. Mădălina Teodorescu, profil Umanist. Anul trecut, Roxana a avut al doilea punctaj la etapa judeţeană a acestui concurs şi a câştigat o medalie de aur. Are o pasiune pentru concursurile de dezbateri, anul trecut ea participând la Olimpiada Naţională “Tinerii Dezbat”.

Alina Jalbă, clasa a XII-a, “Perpessicius”, prof. Mădălina Teodorescu, profil Umanist. Alina este laureată la concursuri de psiho-pedagogie. La facultate va merge la Cluj pentru a studia Psihologia.

Alina Gabriela Moise, clasa a XII-a, “Perpessicius”, prof. Mădălina Teodorescu, profil Umanist. Alina participă din clasa a IX-a la acest concurs iar acum a reuşit să se califice la naţională. După liceu îşi doreşte să urmeze o şcoala de subofiţeri.

Etapa naţională a Concursului “Adolf Haimovici” se va desfăşura la Iaşi, în luna mai.

Felicitări tuturor şi mult succes în etapa naţională!
Categorie articol: 

Comentarii