Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oamenii străzii, la adăpost de ger

• aceştia au fost luaţi de pe străzile Brăilei şi duşi într-un centru social unde beneficiază de asistenţă medicală, haine curate şi găzduire pe perioada sezonului rece

 

Cum gradele din termometre scad tot mai mult de la o zi la alta, mai ales pe timpul nopţii, autorităţile brăilene au continuat acţiunile de identificare şi internare a persoanelor care nu au o locuinţă.

Astfel, numai pe parcursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, şapte oameni fără adăpost au fost luaţi de pe străzile Brăilei şi duşi în Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă, unde au fost preluaţi de angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Brăila.

“În cadrul centrului, persoanele beneficiază de găzduire, asistenţă medicală şi haine curate. Oamenii pot să rămână până la 1 martie, dar asta depinde de dumnealor, pentru că marea majoritate, după ce trece vremea rece, doresc să plece. La centru sunt cazaţi în prezent în jur de 140 de persoane”, ne-a declarat Nicoleta Oancea, director DAS Brăila.

Din noaptea de joi spre vineri şi până duminică dimineaţa, 14 persoane au fost găsite îngheţând de frig pe stradă şi duse în Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă. Autorităţile locale vor continua acţiunile de identificare, preluare şi găzduire a persoanelor fără adăpost.
Categorie articol: 

Comentarii