Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua aminare in cazul privatizarii grupului 4 de la "Electrocentrale" Braila

Conducerea "Termoelectrica" a anuntat ca a fost decalat programul privind privatizarea grupului nr. 4 de la "Electrocentrale" Braila intrucit se asteapta elaborarea strategiei energetice a Romaniei. Surse din cadrul companiei au explicat ca s-a hotarit aminarea pentru finele acestei luni a anuntarii partenerului selectat pentru proiectul investitional de la Braila, astfel incit sa se realizeze in prealabil armonizarea cerintelor din partea "Termoelectrica" SA cu prevederile viitoarei strategii energetice nationale.
Pentru realizarea proiectului de la Braila, "Termoelectrica", proprietarul centralei electrice de pe platforma de la Chiscani, intentioneaza sa constituie o societate mixta cu investitorul care va fi selectat. Potrivit cererii de oferte a "Termoelectrica", valoarea proiectului este estimata la circa 250 de milioane de dolari, lucrarile constind in instalarea unui cazan nou pe huila la grupul 4 al termocentralei brailene, cu toate echipamentele necesare. De asemenea, vor fi realizate si modernizarea turbinei existente si a auxiliarelor sale, precum si montarea unei noi instalatii de automatizare. "Termoelectrica" a publicat anuntul privind organizarea acestei licitatii cu scopul atragerii de investitori pentru realizarea acestui proiect, dar a anuntat ca nu exclude posibilitatea ca programul de modernizare sa fie extins la intreaga sucursala.
Reamintim ca in cadrul procedurilor de privatizare a grupului nr. 4 au cumparat caiet de sarcini sase companii, respectiv "E.ON" din Germania, "Enel" Italia, "Electrabel" Belgia, "Global International" Rusia, "Iberdrola" Spania si "Mitsui" Japonia. Dupa o prima analiza a ofertelor, in cursa au mai ramas doar "Enel" din Italia, "E.ON" din Germania si "Electrabel" Belgia.
Categorie articol: 

Comentarii