Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O nouă încercare de vânzare pentru «Armonia»

Lichidatorul judiciar al mall-ului "Armonia" Brăila, Casa de Insolvenţă Transilvania, a anunţat că investitorii interesaţi vor putea depune începând din această lună noi oferte pentru preluarea complexului comercial aflat în faliment şi disponibil la vânzare de aproape doi ani. "Centrul comercial este în continuare disponibil la vânzare. O nouă rundă de oferte va putea fi depusă începând cu această lună. Va fi publicat, aşadar, un nou anunţ pentru depunerea ofertelor de preluare. În ultima perioadă, Armonia Mall a prezentat interes pentru mai multe persoane juridice, atât din România, cât şi din afara ţării, aceştia vizitând centrul în repetate rânduri", a declarat în presa centrală Andreea Cionca-Anghelof, managing partner la Casa de Insolvenţă Transilvania.
De precizat că obiectivul aflat pe şoseaua de centură a oraşului a fost scos la vânzare în 2012, iniţial prin licitaţie, însă din cauză că nu a existat niciun cumpărător interesat, lichidatorul a trecut la vânzarea prin negociere directă. În final, preţul de vânzare a centrului a scăzut la 10 milioane de euro, fără TVA, faţă de 25 milioane de euro în primă fază. "Oferta câştigătoare trebuie să îndeplinească anumite criterii de preţ şi de modalitate de încasare, stabilite de către creditori. Credem că centrul comercial prezintă un interes deosebit pentru investitori şi că oferta ce va respecta aceste criterii nu va întârzia să apară. Suntem mandataţi să continuăm negocierile directe pentru vânzarea centrului comercial, urmând ca orice ofertă depusă să fie discutată şi votată în adunarea creditorilor", a mai spus reprezentantul lichidatorului.
Centrul comercial a fost dezvoltat pe un teren de 20 de hectare, la marginea oraşului Brăila, în urma unei investiţii de 45 milioane de euro. Mall-ul a fost închis în vara anului 2009, iar firma "Red Project Three", dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment.
În altă ordine de idei, magazinul PIC Oradea a fost cumpărat de "Western Logistics" SRL, firmă afiliată grupului "Alf Mizzi & sons Ltd", unul dintre cele mai prestigioase din Malta. Investitorul vrea să transforme magazinul într-un spaţiu logistic. PIC SA a intrat în procedura de faliment în anul 2012 şi mai deţine încă patru hipermarketuri, la Brăila, Piteşti, Călăraşi şi Craiova, aflate în diverse stadii procedurale de valorificare.

 
Categorie articol: 
taguri: 

Comentarii