Mergi la conţinutul principal

Numai 53% dintre candidaţi au reuşit să ia nota 7.00 la titularizare

Ieri s-au afişat rezultatele la examenul de titularizare. Peste 80% dintre candidaţi au reuşit să obţină note peste 5. Pentru a se titulariza ar fi avut nevoie de cel puţin 7.00, însă, numai 204 de candidaţi dintre cei 382 care s-au prezentat la examen au reuşit să treacă de acest prag.
Iniţial şi-au depus dosare pentru acest examen 463 de candidaţi, din care s-au prezentat 382, adică 83%. Cei 204 candidaţi cu note peste 7.00 care s-ar putea titulariza nu vor reuşi toţi acest lucru pentru că sunt disponibile numai 69 de posturi. De exemplu, la educatoare sunt 25 de note peste şapte şi numai nouă posturi de titulari, în timp ce la limba română, deşi sunt 24 de candidaţi cu note peste şapte, niciunul nu se va titulariza pentru că nu sunt posturi. Pe de altă parte, la învăţători sunt 23 de posturi de titulari şi numai 18 note peste şapte.
Se mai poate observa că anul acesta la Educaţie fizică, unde de regulă erau multe note sub cinci, acum sunt multe note mari, cele sub cinci fiind foarte puţine. În schimb, rezultate mai slabe sunt acum la limbile engleză şi franceză.
Inspectorul şcolar general Iulian Danielescu a precizat că deşi situaţia pare dramatică, niciun candidat care a promovat examenul nu va rămâne fără post în toamnă pentru că sunt posturi, dar de suplinitori. De asemenea, posturile care nu se vor ocupa acum, deşi sunt garantate patru ani, se vor ocupa prin suplinire în etapele următoare ale mişcărilor de personal didactic.
Anul acesta la Brăila sunt trei note maxime din cele 158 de la nivel naţional. Cele mai multe sunt în Bucureşti, 18. Florin Păun este unul dintre cei trei profesori de zece şi cel mai probabil va lua un post la Liceul de Arte, pentru că a dat examen la muzică instrumentală, specializarea vioară. El a venit din alt domeniu de activitate şi nu a reuşit să fie la fel de bun şi la proba practică, astfel încât are o medie de 9,25. În schimb, educatoarea Mariana Ciucă, din Zăvoaia, a reuşit să ia zece pe linie. Din păcate, performanţa nu-i va servi la obţinerea unui post în oraş, pentru că nu sunt scoase la titularizare decât posturi în mediul rural.
Ionuţ Gabriel Lungu a reuşit să ia şi el zece la proba scrisă la specializarea învăţători. Media lui de repartizare va fi 9,75 pentru că la proba practică nu a avut zece. El va putea alege însă dintre posturi interesante, în oraş, unele fiind chiar la Şcoala "Eminescu" şi altele la "Creangă". Rămâne de văzut dacă va face această alegere, pentru că el are domiciliul în Ianca.
Contestaţii se depun şi astăzi, până la ora 15.00, iar rezultatele finale se vor afişa pe 30 iulie. Urmează apoi şedinţa publică de repartizare pe posturile titularizabile pe 1 august, iar în zilele de 4 şi 5 august repartizarea suplinitorilor. Detalii despre repartizări se pot afla la avizierul Inspectoratului Şcolar sau pe site-ul instituţiei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro