Mergi la conţinutul principal

Numărul de vaccinați la Brăila: 76.495

* până ieri, s-au vaccinat în județul nostru 76.495 de persoane, din care 34.195 și cu doza a doua * raportat la numărul foarte mic de medici de familie s-ar putea spune chiar că stăm destul de bine * din week-end-ul trecut s-a deschis și la noi un centru de tip drive-thru, despre care s-a tot vorbit în ultimele două săptămâni, dar nu se găseau medici * potrivit ISU Brăila, în week-end s-au vaccinat din mașină, în parcarea mall din Vărsătura,  283 de persoane

 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă pe mai multe planuri la Brăila, asta după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost deschis și primul centru de tip drive-thru din zona noastră, la mall-ul din Vărsătura. În doar două zile, aici s-au imunizat din mașină 283 de persoane cu vaccinul de la Pfizer. Vaccinarea a continuat și în cabinetele medicilor de familie din Brăila, chiar mai multe față de începutul campaniei, când lista de medici implicați în procesul de vaccinare era formată doar din 6 doritori, față de 17 câți sunt acum, respectiv 9 din municipiu și 8 din județ. Cu 17 cabinete disponibile pentru imunizare, din cele 140 existente în întreg județul, Brăila se află pe ultimele locuri la nivel național în ceea ce privește numărul medicilor de familie implicați în campania de vaccinare, comparativ cu cele 38 de județe, plus București, în care se derulează astfel de acțiuni în cabinetele medicilor de familie. ”Sunt foarte puțini medici care s-au implicat. Foarte puțini! Deci nu am cum să fiu mulțumit. Am vorbit și cu Societatea medicilor de familie, s-au făcut solicitări, nu doresc să se implice, sunt reticenți”, ne-a declarat prefectul județului Brăila, Nicușor Ciocan.

Potrivit datelor puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), în cabinetele medicilor de familie din Brăila au fost inoculate, începând cu data de 5 mai, 1.284 de persoane cu serul de la Johnson & Johnson. Conform aceleiași surse, în total, de la începutul vaccinării, în Brăila, au fost imunizate, în centrele de vaccinare și în spitale, 76.495 de persoane, din care 34.195 și cu doza a doua. În ceea ce privește numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus, cifrele furnizate de ISU Brăila arătă un trend descrescător, ieri fiind confirmate în județul nostru doar șase cazuri de COVID-19, din 37 de teste efectuate. Tot ieri, 31 mai, trei pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce două persoane (una din Brăila, una din Tulcea) au pierdut lupta cu virusul, iar alte 44  erau internate în spitale.

De la începutul pandemiei, potrivit ISU Brăila, în județul Brăila au fost confirmate cu COVID-19,  12.793 de persoane, 2.793 de pacienți au fost declarați vindecați în spitale, iar 701 au decedat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro