Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Număr record de infectări cu COVID-19 în Israel după ce țara a reintrat în carantină

În Israel, numărul de infectări cu COVID-19 a atins un nivel record, de peste 6.000 de cazuri, conform Ministerului Sănătății, la câteva zile după reinstituirea carantinei în această țară, informează Agerpres.

 

Recordul, de 6.861 de noi cazuri, a fost înregistrat oficial marți, 22 septembrie, conform unui comunicat al Ministerului Sănătății din Israel. În respectiva zi fuseseră efectuate 59.159 de teste, echivalentul unei „rate de pozitivare” de 11.6%.

Precedentul record a fost consemnat săptămâna trecută, când într-o singură zi au fost confirmate 5.533 de cazuri.

Carantina naţională a fost instituită în Israel vineri, în ajunul Anului Nou Evreiesc, dar mulţi israelieni au găsit căi de a ocoli regulile, unii sărbătorind cu o noapte mai devreme împreună cu familiile lărgite, alţii luând cine festive cu prieteni sau rude care locuiesc în apropiere.

 

În cele trei săptămâni de izolare, care acoperă întreaga perioadă a sărbătorilor evreieşti tradiţionale, israelienilor li se cere să nu se îndepărteze la o distanţă mai mare de 1 km de casă, exceptând deplasările la lucru, pentru cumpărarea de produse esenţiale sau pentru a face sport.

Adunările sociale sunt limitate la cel mult 10 persoane în interior şi 20 în exterior.

Şcolile şi grădiniţele sunt închise de joi. Multe afaceri - precum hoteluri, mall-uri, saloane de înfrumuseţare, centre de relaxare, săli de sport, piscine - au interdicţie de funcţionare.

Supermagazinele, farmaciile şi serviciile de livrare de alimente sunt în continuare deschise.
Categorie articol: 

Comentarii