Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu pot prelua echipa nationala a Romaniei"

Antrenorul suedez Tomas Ryde a declarat, miercuri, la un post de televiziune, ca nu va mai prelua echipa nationala de handbal feminin a Romaniei, invocind o restrictie din partea firmei de consultanta la care lucreaza.
"Am fost contactat de domnul Gatu, care mi-a propus sa preiau echipa nationala, dar directorul firmei de consultanta unde lucrez nu e de acord ca eu sa vin in Romania. Nu exista cale de intoarcere din partea sefului meu, a fost o decizie finala. A avut loc o intilnire in care s-a discutat situatia mea. sint trist ca nu pot prelua nationala Romaniei, de aceea ii spun domnului Gatu ca trebuie sa-si caute un antrenor care sa poata prelua responsabilitatea conducerii Romaniei catre Campionatul European. Nu a existat nici o problema din partea familiei, ei ar fi fost incintati ca eu sa incerc aceasta experienta, dar din pacate nu se poate", a spus Ryde la GSP TV.
Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a afirmat, la acelasi post de televiziune, ca este dezamagit de faptul ca Ryde nu va antrena nationala Romaniei. "Sint foarte dezamagit ca nu va mai veni Ryde. Nu a fost nici o problema legata de contract, ci tot jobul lui a fost cauza principala invocata pentru care nu ar putea veni in Romania. I-am propus un contract pe patru ani, a spus ca e mult, dar ca se mai gindeste. Apoi i-am zis sa vina pina la europene. Era nevoie de un soc. Repet, generatia aceasta, care e efectiv de aur, nu a reusit sa cistige un aur niciodata. Au fost trei socuri pina acum, ratarea primului loc I la mondialele din Rusia, eliminarea de la europenele din Franta si ratarea podiumului olimpic, dar fetele au suportat cu stoicism. Riscam ca aceasta situatie sa se generalizeze", a precizat Gatu.
Oficialul FRH a declarat ca va discuta cu Mariana Tirca, Radu Voina, dar si cu alti antrenori straini: "Eu voi continua sa caut un tehnician din strainatate. Din toate propunerile inaintate Comitetului Director s-au oprit doua nume: Mariana Tirca si Radu Voina. Voi continua discutiile cu ei, dar si cu antrenori straini, pentru ca trebuie sa avem un soc".
Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, declarase, marti, dupa sedinta Consiliului de Administratie, ca negociaza cu antrenorul suedez Thomas Ryde preluarea conducerii tehnice a echipei nationale de handbal feminin a Romaniei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii