Mergi la conţinutul principal

Noi proteste la Casele Județene de Pensii și AJPIS

* angajații Casei Județene de Pensii Brăila au ieșit, din nou, din birouri în semn de nemulțumire față de salariile mici și cer drepturi egale cu angajații care ocupă aceleași funcții * o acțiune similară a avut loc și miercuri, în mai multe județe * la Brăila, aceasta este a cincea zi de protest organizat de Casa de Pensii * tot astăzi au organizat un protest și angajații Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Brăila, iar, ieri, aceștia au fost în grevă de avertisment

 

 

 

 

Se îngroașă rândurile de protestatari din instituțiile publice! Angajații din Casele Județene de Pensii au tras un nou semnal de alarmă față de nemulțumirile salariale, dar și față de inechitățile din sistem. Și Brăila s-a alăturat acestei acțiuni, în această dimineață, mai mulți salariați ai Casei Județene de Pensii (CJP) ieșind din birouri, în fața instituției, în semn de protest față de salariile mici, dar și față de discriminarea dintre funcționarii publici. Oamenii se plâng că au cele mai mici salarii din instituțiile deconcentrate și cer egalizarea remunerațiilor cu cele ale angajaților din Casa Națională de Pensii Publice, fiind vorba despre condiții de muncă similare, dar remunerații diferite. În egală măsură, angajații spun că își doresc să beneficieze și ei de o formă legală de recompensare a muncii suplimentare, la fel ca majoritatea funcționarilor publici din sistem. ”Suntem pe ultima treaptă de salarizare dintre toți funcționarii publici, personalul din Ministerul Muncii și ne dorim să fim și noi băgați în seamă, așa cum au fost băgați în seamă și ceilalți. Așa cum li s-au mărit lor salariile și noi ne dorim la fel. Și pentru noi au crescut prețurile la alimente și la atâtea servicii. Inflația s-a resimțit peste tot. Din păcate, am fost ignorați total până acum, și de către Ministerul Muncii și de către Casa Națională de Pensii Publice. Nimeni nu cheamă la dialog reprezentanții din Casele de Pensii. Intenționăm să continuăm cu protestele până când se vor rezolva nemulțumirile noastre. Noi ne-am afiliat la un sindicat și dacă nu se rezolvă nimic, ne organizăm mai departe în greve de avertisment, în grevă generală și așa mai departe. Deja, o parte din Casele de Pensii din țară sunt în Federația Sindicală a Ministerului Muncii și ele deja au făcut grevă de avertisment alături de AJOFM-uri și AJPIS-uri și urmează ca pe data de 27 să facă grevă generală, adică nu vor mai lucra”, ne-au transmis câțiva salariați ai Casei Județene de Pensii Brăila.

La fel ca la acțiunile anterioare, angajații din CJP Brăila, dar și din alte județe, au ieșit din birouri echipați cu pancarte pe care erau scrise mai multe mesaje pentru guvernanți: ”Fără discriminare în salarizarea funcționarilor publici”, Nu uitați de noi!”, ”Și noi suntem funcționari publici”, ”La muncă egală, să primim salarii egale!”

Practic, angajații din casele de pensii doresc adoptarea unei legi prin care să fie respectate principiile legii salarizării, respectiv: principiul nediscriminării, principiul egalității și principiul importanței sociale a muncii și nu ar mai fi încălcat astfel principiul prevăzut de dispozițiile art. 1 alin. 2 din OUG nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare.

La CJP Brăila, acțiunea spontană de astăzi a durat în jur de 20 de minute și, spun ei, nu fost întreruptă activitatea cu publicul.

 

Protest și la AJPIS Brăila

 

Tot astăzi au ieșit din birouri, în semn de protest și angajați ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Brăila pentru a-și exprima nemulțumirile față de inechitățile din sistem și cer, la rândul lor, majorarea salariilor. Miercuri, AJPIS Brăila s-a alăturat mai multor instituții din țară și au declanșat o grevă de avertisment, timp de două ore, între orele 8.00-10.00.



 

 

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro