Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi incendii de padure in Portugalia

Pompierii portughezi incercau, duminica, sa stinga sase incendii de padure izbucnite in centrul si nordul tarii, in conditiile in care unele localitati erau amenintate de flacari, iar numeroase drumuri au fost inchise, relateaza AFP.
Circa 400 de pompieri si o suta de vehicule au fost mobilizate pentru a stinge incendiile agravate de vint, in sase districte portugheze situate in nordul si centrul tarii. Incendiul cel mai mare este cel din apropierea orasului Agueda, in districtul Aveiro, unde au fost mobilizati 150 de pompieri.
"Nu exista riscuri iminente pentru populatie, insa vinturile sint in continuare puternice si sint amenintate multe localitati", a declarat un pompier citat de agentia LUSA.
Portugalia a inregistrat anul acesta cea mai grava seceta din 1945 pina in prezent, care a cauzat o serie de incendii ce au distrus 240.000 de hectare de vegetatie si au ucis cel putin 15 persoane.
Vremea racoroasa din ultimele doua saptamini a usurat eforturile pompierilor, dupa cele doua incendii catastrofale de la sfirsitul lunii august. Insa riscul de incendiu a crescut din nou, la sfirsitul saptaminii, odata cu incalzirea vremii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii