Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi cazuri de gripă la Brăila

• acestea au fost raportate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Spitalul TBC şi Veneţia Medical • trei pacienţi au necesitat internarea

 

Ninsoarea şi frigul de săptămâna trecută au produs un nou val de răceli şi gripe la Brăila. Numai în week-end, respectiv în zilele 22, 23 şi 24 februarie, s-au înregistrat 5 noi cazuri de gripă. Este vorba, însă, de gripă clinică şi nu de A-H1,  după cum dă garanţii directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină. Chiar şi în aceste condiţii, în trei cazuri s-a impus internarea bolnavilor pe secţia Boli Infecţioase, ulterior aceştia prezentând o îmbunătăţire a stării de sănătate. Nici infecţiile acute ale căilor respiratorii nu au fost puţine, în ultimele zile numărul lor ajungând la 129, din care 121 de cazuri fiind raportate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, 2 de Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) şi alte 6 au fost de centrul Veneţia Medical.

La aşa week-end cu frig şi ninsori, numărul îmbolnăvirilor a crescut şi în rândul elevilor. Potrivit DSP Brăila, luni, 25  februarie, au fost raportate alte 20 de cazuri de IACRS (infecţii acute ale căilor respiratorii), în trei unităţi de învăţământ unde sunt înscrişi, în total, 1.282 de copii. A fost vorba, însă, de simple răceli, care nu au necesitat un control suplimentar din partea medicilor.

În ceea ce priveşte imunizarea împotriva virusului gripal A H1, la Brăila lucrurile au evoluat cât se poate de bine, spun medicii. De exemplu, dacă în anii trecuţi, media anuală a persoanelor vaccinate antigripal nu depăşea 20.000, ei bine, sezonul acesta a depăşit 30.000 . Ultima transă de vaccinuri împotriva gripei a ajuns în stocul DSP Brăila, chiar luna acesta, şi a acoperit  necesarul medicilor de familie cu peste 600 doze.
Categorie articol: 

Comentarii