Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nicu Niţă, sunt cu ochii pe matale, frăţioare!

Nu am încredere deloc în politicieni, dar pe pesedişti nu îi cred nici când ştiu că spun adevărul, darămite când promit ceva. Acum mă înţelegeţi de ce am fost atât de circumspect când l-am auzit pe deputatul PSD Brăila, Nicu Niţă, militând pentru interzicerea tăierii pădurilor, ba chiar şi pentru păstrarea cuantumului amenzilor la un nivel ridicat în privinţa celor prinşi cu lemn tăiat aiurea din pădure.

Bre, uite ce bine le zice domnu’ Niţă, mi-am spus eu în gând, după care, brusc, mi-am adus aminte că omu’ este pesedist. Şi ştiţi şi voi cam cât de tare sunt în stare să mintă pesediştii atunci când au interes. Bine-bine, dar ce interes să aibă deputatul Nicu Niţă în această speţă, căci el nu are păduri şi nici nu l-am auzit să vrea să se apuce de exportat masă lemnoasă. Păi, cunoscându-l niţel pe Nicu Niţă, am să vă spun eu ce interes cred că are dumnealui: un interes de imagine. Pur şi simplu, eu cred că deputatul Niţă a vrut să adopte un discurs corect, aplicat pe fibra poporului, adică să fie în ton cu opinia publică pentru ca astfel să poată atrage cât mai multe like-uri (aprecieri, în viaţa reală). Nicu Niţă a ajuns probabil la vârsta la care vrea să nu mai fie perceput drept măscărici, să nu mai fie acest Gigi Becali de Brăiliţa. Omu’ s-a ajuns în Parlament, ridică mâna în plen la facerea legilor ţării, deci nu mai poate veni în şlapi la restaurant, ca să zic aşa.

Problema mea, ca simplu cetăţean, este să văd dacă Nicu Niţă va fi la fel de tranşant şi când legea va fi dezbătută în plen. Adică, eu vreau să văd atunci un Niţă cel puţin la fel de combativ, de determinat în stoparea jafului generalizat din păduri. Să aud că Nicu Niţă va spune în continuare că ar fi bine ca timp de trei ani să nu se mai taie păduri, să militeze pentru acele amenzi mari etc. Nu de alta, dar atunci vor fi de faţă şi şefii lui de la PSD, în frunte cu Dragnea şi alţi vicepreşedinţi la nivel naţional. Să îl văd atunci pe Nicu Niţă dacă va mai fi atât de hotărât să apere pădurile, când de faţă vor fi şi partenerii de guvernare ai PSD, la cei de la UDMR mă refer, parteneri care au afaceri cu lemn tăiat din pădurile patriei.

Eu, unul, mi-am notat deja spusele deputatului Niţă şi îl anunţ pe această cale că îmi voi lua liber în ziua când legea cu pricina va fi dezbătută în plen, tocmai pentru a vedea cum „joacă” Nicu Niţă. Am să mă acreditez din timp la Camera Deputaţilor şi am să fiu la câţiva metri de deputatul Niţă, să stau cu ochii pe el. Iar dacă o să văd că Niţă înmoaie tonul, pe considerentul că a reevaluat proiectul de lege, atunci am să îi dedic un articol special aici, la Scormonitoru. Băiete, drujba, te rog! (Nicu FERFENIŢĂ)
Categorie articol: 

Comentarii