Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nelu Canibalu", un ucigas nebun de sincer

Pacient vechi al Spitalului de Psihiatrie, Ionel Carlan, 27 de ani, zis "Nelu Canibalu", recidivist din comuna Gropeni, a fost anchetat si dat pe mina judecatorilor, sub trei capete de acuzare: omor calificat, violare de domiciliu si distrugere. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Ciprian Butnaru, de la Parchetul de pe linga Tribunal, din raportul de expertiza medico-legala psihiatrica intocmit de Institutul National de Medicina Legala "Dr. Mina Minovici" Bucuresti, rezulta ca autorul asasinatului prezinta "retard mintal usor cu tulburari de comportament", avind discernamintul diminuat in raport cu fapta comisa. De altfel, insusi faptul ca agresorul a recunoscut si le-a povestit tuturor rudelor ce-a facut, fara nicio remuscare, denota ca nu e un om normal psihic. Dar asta nu inseamna ca nu va raspunde pentru faptele comise.
Ionel Carlan a ucis pentru ca victima, Vasilca Sanaploianu, de 67 de ani - verisoara cu mama lui vitrega -, obisnuia sa-i viziteze des, fiind un motiv de cearta, credea el, intre sotii Carlan. Tatal inculpatului lucra in Balta. In ziua de 11 iunie 2008, precizeaza anchetatorii, "Nelu Canibalu" si-a insotit tatal la munca, l-a ajutat la treburile gospodaresti, dupa care s-a dus la barul "La Didi", unde a dat pe git doua beri. Brusc, s-a decis sa o omoare pe batrina, ca sa curme, astfel, motivul neintelegerilor din familie. Astfel, de la bar, Carlan s-a deplasat la locuinta bunicului, Ilie, de unde a luat - pe furis - un cutit cu lama de 15 centimetri. Trecuse de ora 23.00 cind inculpatul, vazind ca nu e nimeni pe ulita, a patruns in curtea batrinei, ca s-o omoare. Victima se afla intr-una din camere si, la lumina luminarii, minca brinza cu castraveti. "Canibalu" a patruns in imobil pe usa din dos, care era neasigurata, apoi in camera batrinei. "Nelule, de ce-ai venit?", l-a intrebat mirata Vasilca. "M-am certat cu tata", i-a raspuns acesta si s-a asezat la masa. Victima, care nu banuia ce va urma, i-a dat un pahar cu bere, dupa care i-a spus sa plece, reprosindu-i, totodata, ora tirzie la care sosise "in vizita". La insistentele femeii, recidivistul i-a raspuns ca "a venit s-o omoare", pomenindu-se cu o palma peste fata. Atunci, agresorul a prins-o cu o mina pe batrina, iar cu cealalta a scos cutitul din buzunarul pantalonului si a lovit-o sub git, lama patrunzind aproape in intregime. Vasilca a cazut in sezut, spun anchetatorii, apoi, sub ploaia de lovituri - la autopsie, medicul legist a numarat 22 -, s-a prabusit pe pardoseala, improscindu-l cu singe pe asasin. Bolnavul psihic a lovit in nestire, injunghiindu-si ruda in torace, inima, sinul drept, zona inghinala, brate. Intrucit trupul victimei blocase usa de acces, criminalul a iesit in curte pe fereastra, dupa ce-a facut-o tandari, apoi a aruncat cutitul peste gard, la vecini.
La intersectie, autorul asasinatului s-a intilnit cu doi consateni care, vazindu-l murdar de singe - desi era noapte -, l-au intrebat ce s-a-ntimplat. Carlan le-a spus ca "a fost batut de doi insi de la Braila", dupa care s-a dus acasa la bunicul lui si s-a spalat de singe. Intrebat despre ce e vorba, i-a spus batrinului, cu sinceritate, ca a omorit-o pe Vasilca, dupa care s-a dus acasa si s-a culcat. A doua zi dimineata, autorul crimei a fost dus de catre mama vitrega la Spitalul de Psihiatrie. Acolo i-a marturisit tatalui sau ca a omorit-o pe Vasilca Sanaploianu si tot de acolo a fost ridicat de politie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii