Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Negocierile salariale de la "Promex" bat pasul pe loc

Presedintele filialei locale a Blocului National Sindical (BNS) s-a declarat nemultumit de ritmul lent de aplicare de catre organizatia sindicala din cadrul "Promex" a prevederilor programului de masuri care vizeaza deblocarea negocierilor privind cel mai important capitol din Contractul Colectiv de Munca (CCM): salarizare. Programul a fost stabilit de conducerea sindicatului impreuna cu presedintele BNS Dumitru Costin cu ocazia vizitei acestuia in uzina braileana, vizita ce a avut loc la inceputul lunii, si viza organizarea de miscari de protest, precum si actionarea in instanta a angajatorului pentru incalcarea unor drepturi prevazute in CCM al unitatii. "Ma asteptam ca lucrurile sa mearga mai repede in sensul aplicarii masurilor de deblocare a negocierilor cu atit mai mult cu cit chiar sindicatul din uzina ne-a cerut ajutorul in acest sens, iar presedintele confederatiei Dumitru Costin a venit special la Braila pentru asta. Astept totusi ca sindicatul sa actioneze asa cum s-a convenit pentru ca acum ei sint in intirziere", ne-a declarat presedintele filialei locale a BNS, Alexandru Gurgu. La rindul sau, presedintele BNS, Dumitru Costin, s-a aratat contrariat de faptul ca sindicatul din "Promex" nu a reactionat si nu a pus in aplicare masurile stabilite: "Programul a fost stabilit de comun acord cu sindicatul, si la solicitarea acestuia. Asa cum am discutat atunci, noi ne-am facut temele, am consultat avocatii si am trimis celor de la sindicat documentatia aferenta masurilor stabilite. Decizia privind aplicarea programului apartine in exclusivitate sindicatului, iar confederatia nu a facut altceva decit sa raspunda apelului dumnealor. Constat ca acum, iata, sint in intirziere si nu au facut nimic din ce am discutat atunci cind am venit la Braila", a spus Costin.
Reporterii "Obiectiv" au incercat sa ia legatura cu reprezentantii conducerii organizatiei sindicale reprezentative din "Promex", insa liderul sindical este in concediu medical, acuzind probleme de sanatate. Surse din cadrul uzinei ne-au declarat ca, in acest context, framintari de ordin intern au condus la revocarea liderului de sindicat in cadrul unei sedinte extraordinare a membrilor de sindicat si numirea unui lider interimar pina la organizarea de alegeri.
Reamintim ca, in cadrul unei conferinte de presa organizata in cursul lunii trecute de catre consiliul de conducere al organizatiei sindicale reprezentative din cadrul SC "Promex", acesta si-a manifestat public nemultumirea privind faptul ca negocierile privind cresterile salariale sint in impas. Principalele obiective ale sindicatului in negocierile cu angajatorul sint obtinerea unei majorari salariale de 32%, astfel incit salariul minim in uzina sa ajunga cel putin la nivelul salariului minim pe ramura, in prezent 540 RON, precum si schimbarea sistemului de salarizare aplicat in prezent in "Promex".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii