Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nechita a fixat şedinţa de îndată a CJ pe data de 5 septembrie

Vicepreşedintele CJ Brăila, Ovidiu Nechita (PNL), a anunţat ieri că a convocat şedinţa de îndată a miniparlamentului judeţean pe data de 5 septembrie la ora 10:00, în Sala Mare a Palatului Administrativ. Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii nu se va pune problema eliberării sale din funcţie, deoarece pe ordinea de zi se află alte două puncte. "Primul este proiectul de hotărâre privind aprobarea repartizării pe unităţi administrative a procentului de 20% din limitele sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi pentru echilibrare şi a cotei de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru proiectul de buget pe anul 2015 şi estimările pe anii 2015 şi 2018. Iar cel de-al doilea este proiectul de hotărâre privind abrogarea articolului 2 a Hotărârii Consiliului Judeţean Brăila, nr. 103/2014, privind desemnarea unui vicepreşedinte al CJ în vederea exercitării atribuţiilor preşedintelui CJ cu caracter temporar pe perioada suspendării de drept a mandatului de preşedinte al domnului Gheorghe Bunea Stancu. Nu se mai poate completa. Sunt doar două puncte. Va mai fi după aceea încă o şedinţă de îndată cred că în jurul datei de 12 - 13 septembrie. În funcţie de urgenţă vor fi puse pe ordinea de zi şi alte puncte", a declarat Nechita.

Scoşi din sărite, PSD-iştii şi PPDD-iştii îl ameninţă pe Nechita

Grupul celor 17 consilieri judeţeni PSD şi PPDD a trecut "la atac" în încercarea de a recâştiga şefia CJ Brăila. Cel puţin asta reiese din cadrul unui comunicat de presă emis ieri de reprezentanţii celor două partide, în care vicepreşedintele liberal Ovidiu Nechita este acuzat că întârzie în mod deliberat fixarea şedinţei ordinare în care urmează a fi eliberat din funcţie. În cadrul documentului amintit, aceştia povestesc cu lux de amănunte dilema apărută în cadrul CJ Brăila după arestarea la domiciliu şi suspendarea din funcţie a lui Gheorghe Bunea Stancu. Din punctul lor de vedere Nechita a amânat şedinţa din 25 august - în care urma să fie eliberat din funcţie -, pe motiv că nu a fost respectat termenul de cel puţin 5 zile de la data convocării la cea a desfăşurării efective a şedinţei ordinare, în condiţiile în care ştia că grupul PSD - PPDD ar fi depus solicitarea pentru aceasta încă din 18 august. Grupul celor 17 îl acuză pe Nechita de abuz în serviciu şi ameninţă că îl va acţiona în instanţă dacă nu îşi respectă promisiunea de a convoca o şedinţă de îndată în această vineri. "Învederăm că sunt prioritare adoptarea unor proiecte de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului Brăila pe anul 2014 funcţie de care personalul didactic din instituţiile de învăţământ special îşi vor primi drepturi salariale obţinute prin sentinţe definitive şi irevocabile sau cum ar fi proiectul de hotărâre privind aprobarea repartizării pe unităţi administrativ teritoriale a procentului de 20% din suma defalcată din TVA pentru echilibrare şi a cotei de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru proiectul de buget pe anul 2015 şi estimările pe anii 2016-2018. (...) Având în vedere strigenţa rezolvării unor probleme urgente, luni am depus la registratura Consiliului Judeţean sub nr. 10780/01.09.2014 o scrisoare semnată de 17 consilieri judeţeni prin care revenim la solicitarea din 18.09.2014 şi insistăm să convoace şedinţa ordinară mai cu seamă că pe rol sunt şi două scrisori din partea Instituţiei Prefectului privind abrogarea art. 2 din Hotărârea Consililului Judeţean nr. 103/2014 şi adoptarea unui proiect de Hotărâre privind desemnarea unui consilier judeţean care să îndeplinească pe perioada suspendării atribuţiile vicepreşedintelui Mija Florin. În baza art. 26, al. 2 din Legea nr. 340/2004 aceste proiecte de hotărâri trebuiau adoptate în 10 zile de la sesizare, termen de asemenea depăşit", spun consilierii PSD şi PPDD. Totodată, aceştia au ţinut să sublinieze că i-au dat un ultimatum lui Nechita de a-şi respecta promisiunea în privinţa convocării şedinţei. "Prin această scrisoare atenţionăm pe domnul vicepreşedinte Ovidiu Nechita că se va afla sub incidenţa infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută şi sancţionată de art. 297 Cod Penal rezervându-ne dreptul de a formula o plângere penală dacă lucrurile nu se vor rezolva", se mai arată în comunicatul semnat de grupul celor 17.

Nechita, neimpresionat de scrisoarea PSD-iştilor

Întrebat în legătură cu acuzaţiile aduse de colegii săi din cadrul CJ Brăila, Nechita a afirmat că avea oricum în plan să convoace o şedinţă de îndată în această vineri, ceea ce a şi făcut. "Scrisoarea nu are nicio treabă cu realitatea. Acea adresă a ajuns şi la mine, dar am înţeles că e cu titlu informativ din ultimele discuţii purtate cu dumnealor. (...) Noi acum facem şedinţa de îndată. Se poate face şedinţa de îndată de fiecare dată când intervine o problemă majoră. Asta este o problemă majoră, eu m-am conformat şi am făcut şedinţa de îndată. Dar o făceam şi fără apelul dumnealor. Am luat legătura cu doamna director Alina Rusu, am stabilit de comun acord, fără ca eu să primesc acea înştiinţare de la dumnealor. Noi deja stabilisem data de 5 cu ordinea de zi", a conchis liberalul.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii