Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nechita îi scoate din minţi pe PSD-işti

Vicepreşedintele CJ Brăila, liberalul Ovidiu Nechita, nu pare să se grăbească în privinţa fixării şedinţei ordinare a lunii august. Motivul invocat de acesta este unul destul de simplu - adunarea a cât mai multor proiecte de hotărâre până la proxima întâlnire a miniparlamentului judeţean. Totodată, vicele CJ a precizat că ordinea de zi nu mai are cum să rămână aceeaşi cu cea a şedinţei revocate în data de 25 august, când PSD-iştii şi PPDD-iştii au propus eliberarea sa din funcţie. "Nu, momentan nu s-a stabilit nimic. În momentul în care vom stabili data, vă vom aduce la cunoştinţă. Ordinea de zi pentru şedinţa ordinară nu are cum să rămână aceeaşi pentru că vor apărea şi alte proiecte noi, care vor trebui adăugate. Ăsta este şi motivul. Este normal ca cei din aparatul administrativ, din toate direcţiile, să vină să depună proiectele. Este şedinţă ordinară şi au timp până la sfârşitul lunii să vină să depună", a declarat Nechita.
Reamintim că după arestarea la domiciliu a preşedintelui CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu şi a vicepreşedintelui Florin Mija, ambii de la PSD, a avut loc o şedinţă extraordinară, pe data 18 august, în care PSD-iştii au decis limitarea atribuţiilor vicepreşedintelui rămas, Ovidiu Nechita. Ulterior, secretarul judeţului, Nicu Filote, a convocat şedinţa ordinară în data de 25 august, pe ordinea de zi aflându-se proiectul eliberării din funcţie a vicepreşedintelui CJ liberal şi alegerea unui înlocuitor, deşi iniţial a fost anunţată doar o rectificare bugetară. Cu toate acestea, Prefectura Brăila a constatat ca fiind ilegală hotărârea privind limitarea atribuţiilor lui Nechita, astfel că PNL-istul a primit prerogativele preşedintelui pe durata absenţei acestuia. Şedinţa ordinară în care vicepreşedintele liberal urma să îşi piardă fotoliul nu a mai avut loc, ea fiind abrogată de către acesta, deoarece secretarul judeţului nu a respectat termenul legal de 5 zile, în care documentaţia trebuia trimisă către consilieri.

Consilierii PSD, cuprinşi de disperare

Pe surse, redactorii "Obiectiv" au aflat că amânarea convocării şedinţei de Consiliu Judeţean nu este deloc pe placul PSD-iştilor, în special a consilierului Ionel Avram care vânează fotoliul lui Nechita. Surse din cadrul Consiliului au declarat pentru "Obiectiv" că acesta i-a obligat pe angajaţii CJ să rămână vineri peste programul de lucru în încercarea de a-l forţa pe Nechita să convoace şedinţa CJ pentru data de luni, 1 septembrie. "Sunt disperaţi. Vor să-l dea jos pe Nechita pentru a bloca accesul la mizeriile pe care le-au făcut", a declarat pentru "Obiectiv", sub protecţia anonimatului, un funcţionar din cadrul CJ.
Reamintim faptul că Ionel Avram, liderul consilierilor PSD din cadrul CJ, este directorul economic al "Concivia", firma controlată de preşedintele suspendat Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de DNA de fapte asociate infracţiunilor de corupţie.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii