Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Peste 300 de şoferi, sancţionaţi în două zile în Constanţa pentru încălcarea legislaţiei rutiere

Peste 300 de şoferi care circulau pe drumurile din judeţul Constanţa au fost sancţionaţi, vineri şi sâmbătă, pentru încălcarea legislaţiei rutiere, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre depăşirea limitelor de viteză, informează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, în perioada 29-30 aprilie, poliţiştii rutieri din Constanţa au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative şi desfăşurarea în condiţii de normalitate a traficului.

Acţiunile au vizat în special prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauze conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi viteza excesivă. Astfel, pe toate drumurile naţionale din judeţul Constanţa, litoralul Mării Negre şi în Municipiul Constanţa au fost amplasate radare.

Mai mult, poliţiştii prezenţi în trafic au depistat 313 abateri de la legislaţia rutieră, 85 dintre acestea vizând încălcări ale normelor care reglementează viteza de deplasare a autovehiculeler.

Totodată, pe lângă activităţile curente desfăşurate, vineri, între orele 14.00 şi 20.00, poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, au organizat o acţiune în cadrul căreia au depistat în Constanţa peste 90 şoferi care conduceau cu viteză excesivă, reţinând 11 permise de conducere.

Totodată, în cadrul acţiunii poliţiştii au testat în trafic peste 130 de conducători auto în vederea depistării alcoolemiei, aplicând cinci sancţiuni pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi reţinând tot atâtea permise de conducere. În urma acţiunilor derulate au fost constatate două infracţiuni la regimul circulaţiei (pe DN 39 şi în staţiunea Mamaia).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii