Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Paul Păcuraru şi Dan Morega, achitaţi în dosarul contractelor de la Complexele Rovinari şi Turceni

Fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, şi fostul deputat Dan Ilie Morega, au fost achitaţi de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în dosarul contractelor de achiziţie publică de la societăţile comerciale Complexele Rovinari şi Turceni.

Potrivit deciziei judecătorilor, Păcuraru a fost achitat pentru luare de mită, în timp ce Morega a primit aceeaşi sentinţă pentru infracţiunea de dare de mită. Cei doi au fost achitaţi pentru că faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, şi Dan Ilie Morega, fost membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la societăţile comerciale Complexele Rovinari şi Turceni, au fost trimişi în judecată de DNA, în data de 23 decembrie 2008.

Potrivit procurorilor, la data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-ar fi promis fostului ministru Păcuraru că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Condiţia pentru oferirea acestor contracte ar fi fost numirea de către ministru, în funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, a unei persoane indicată de Morega. La data la care Dan Ilie Morega a făcut promisiunea lui Păcuraru, fiul ministrului depusese o ofertă de participare la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Turceni, în vederea achiziţionării contractului „Instruire cursuri protecţia muncii", în valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o ofertă pentru a participa la licitaţia organizată de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, pentru contractul de achiziţie publică „Comunicare şi spirit de echipă", în valoare de 68.000 lei.

Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru, iar acesta din urmă a acceptat, că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină contractele mai sus amintite. "Ulterior discuţiei pe care au avut-o la data de 3 iunie 2007, inculpatul Păcuraru Nicolae Paul Anton, în vederea materializării promisiunii făcute de inculpatul Morega Dan Ilie, l-a pus în legătură pe acesta din urmă cu fiul său. De asemenea, la data de 15 iunie 2007, inculpatul Păcuraru Nicolae Paul Anton a numit în funcţia de inspector şef interimar al ITM Gorj persoana indicată de inculpatul Morega Dan Ilie", se arată într-un comunicat al DNA..

În urma acestor înţelegeri, la data de 13 august 2007, fiul lui Păcuraru a depus o oferă de participare la licitaţie şi la sediul Complexului Energetic Rovinari.
Categorie articol: 

Comentarii