Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. Daruri de campanie: Dragnea anunţă suplimentări de fonduri, la rectificare, pentru primării din mediul rural

După amnistia fiscală destinată celor cărora li s-a greşit calculul pensiilor şi mamelor care au desfăşurat activităţi plătite în perioada în care au primit indemnizaţii de creştere a copilului, după o rectificare bugetară în care s-au împărţit bani cu generozitate atât unor instituţii publice, cât şi profesorilor care şi-au câştigat drepturi în instanţă, Guvernul anunţă alte cadouri electorale. Astfel, administraţiile locale din mediul rural unde sunt probleme cu plata salariilor funcţionarilor din primării vor primi bani de la Guvern, a anunţat, joi, vicepremierul Liviu Dragnea, susţinând că, cel mai probabil, fondurile vor fi alocate la următoarea rectificare de buget din luna septembrie.
Liviu Dragnea a spus, într-o conferinţă de presă la Galaţi, că majoritatea primăriilor din mediul rural au probleme legate de plata salariilor funcţionarilor, informează Mediafax.
"La cele mai multe dintre primăriile rurale există probleme legate de disponibilităţile financiare pentru a plăti măcar salariile funcţionarilor. Noi avem făcută o fundamentare pe care o vom prezenta Ministerului de Finanţe, probabil săptămâna viitoare, pentru a identifica exact care sunt nevoile stricte măcar pentru plata salariilor. La fel se va întâmpla acolo unde sunt probleme legate de plata pentru activităţile sociale, cele care ţin de primării, astfel încât primăriile să aibă anul acesta suficienţi bani pentru a plăti salariile şi pentru a-şi asigura funcţionarea până la sfârşitul lui 2014", a declarat Dragnea.
Potrivit acestuia, există evaluări făcute de primari şi transmise Guvernului care arată că în unele cazuri nu vor mai exista fonduri cu care să se asigure plata salariilor până la sfârşitul anului fără aceste suplimentări.
Like / Share

Comentarii