Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Motorina subventionata neutilizata trebuie raportata pina la 15 octombrie

Conducerea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila avertizeaza producatorii agricoli locali care nu au utilizat cota repartizata de motorina subventionata pentru lucrarile mecanizate din acest an agricol ca au obligatia sa raporteze excedentul, astfel incit sa fie redistribuit catre alti producatori. Recomandarea este facuta in concordanta cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii nr. 568 din 22 septembrie, ce stabileste ca termenul limita pina la care beneficiarii acestei forme de sprijin financiar - prin subventionarea motorinei pentru agricultura - trebuie sa raporteze excedentul, expira la 15 octombrie. Ulterior, directia agricola are la dispozitie citeva zile pentru a face redistribuirea cantitatilor de combustibil neutilizate, intrucit la 15 noiembrie adeverintele pentru motorina neutilizate se anuleaza. Important de mentionat este ca nerestituirea de catre beneficiari a adeverintelor neutilizate se sanctioneaza prin inregistrarea producatorilor in cauza ca debitori cu sumele aferente adeverintelor nefolosite si in plus ar putea fi exclusi in urmatorii 3 ani de la schemele de sprijin financiar.
De asemenea, un alt ordin recent al ministrului de resort stabileste procedura prin care furnizorii de motorina pentru agricultura isi pot primi diferenta de accize suportata de la bugetul de stat. Astfel, furnizorii de motorina trebuie sa depuna cereri la Directia Agricola care sa le confirme cantitatile de combustibil livrate cu acciza redusa prin statiile proprii. Furnizorii vor anexa la fiecare cerere copia facturii de livrare a motorinei precum si adeverintele aferente. Dupa verificarea autenticitatii actelor depuse de fornizori, directia agricola emite o noua adeverinta pe care solicitantii o vor depune la organul fiscal competent insotita de o cerere de restituire a sumelor reprezentind diferente de accize pentru motorina livrata producatorilor agricoli.
Reamintim ca, potrivit reglementarilor in vigoare, Ministerul Agriculturii s-a angajat sa acorde o subventie in cuantum de circa 1 leu pentru o cantitate de 39 litri pentru fiecare hectar de teren cultivat in campaniile de primavara si toamna din acest an. Dupa acordarea subventiei la motorina in cadrul campaniei de primavara, sumele ramase nu au mai acoperit necesarul previzionat in urma centralizarilor la nivel de DADR privind suprafetele din campania agricola de toamna. In aceste conditii fondurile ramase au fost raportate la suprafata de teren, rezultatul in cazul DADR Braila fiind de 44,3%. Ulterior, in cursul lunii trecute, aceasta cota a fost majorata cu 20 de procente, prin alocarea de fonduri suplimentare de catre Ministerul Agriculturii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii