Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moment de reculegere, la comemorarea atentatelor din 11 septembrie

Comemorarea atentatelor din 11 septembrie 2001 va fi marcata, la New York, de citirea numelor victimelor, in timp ce la Washington va fi organizat un mars de proportii, iar presedintele George W. Bush va tine un minut de reculegere, informeaza AFP.
Fratii si surorile persoanelor disparute la prabusirea turnurilor gemene ale World Trade Center au fost chemati sa se reuneasca la locul dramei, "Ground Zero", unde se va tine un minut de reculegere la ora locala 8:46 (15:46 ora Romaniei), momentul in care primul avion deturnat a lovit turnul de nord al complexului.
Imediat dupa aceea vor fi citite numele celor circa 2.750 de victime, au anuntat primarul orasului, Michael Bloomberg, si guvernatorul statului New York, George Pataki.
La Washington, mii de persoane sint asteptate sa participe la un Mars al liberatii care va avea loc intre sediul Pentagonului, lovit si el de un avion deturnat in urma cu patru ani, si Washington Monument, marele obelisc din centrul capitalei federale.
Presedintele George W. Bush va asista la un serviciu religios la ora locala 7:30 (14:30 ora Romaniei) si va tine un moment de reculegere la Casa Alba la ora 8:46 (15:46 ora Romaniei), odata cu locuitorii din New York, a declarat purtatorul de cuvint al presedintiei americane. Dupa aceea, el va pleca in Mississippi, unul dintre statele sudice puternic afectate de uraganul Katrina.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii