Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Miting în staulul Puterii

Mi-aş fi dorit să scriu despre mândria de a fi român. După performanţa  excepţională a Simonei Halep, care a câştigat marele trofeu la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, după ce s-a impus în faţa americancei Sloane Stephens, aş fi vrut să împărtăşesc emoţiile şi bucuria acestei victorii care mi-a accelerat bătăile inimii şi m-a făcut să lăcrimez în după amiaza zilei de sâmbătă, 9 iunie. Dar,  nu am reuşit să  încadrez bine în filele de adevărată istorie a sportului noua regină a tenisului mondial, că  mitingul PSD, care a strâns peste 200.000 de oameni în Piaţa Victoriei din Capitală m-a readus cu picioarele pe pământ, la realitatea crudă pe care o traversăm şi care ne este administrată de actualul Guvern. Dincolo de ecranul televizorului am văzut o adunătură de oameni trişti, aduşi din toate colţurile ţării, cu autocarele patronate de reprezentanţii partidului care continuă cu vehemenţă astfel de acţiuni comunistoide, sau simpatizanţi  îngrămădiţi în vagoanele ataşate peste noapte la trenurile leşinate operate de CFR...  

Demonstranţi hămesiţi de foame şi de sete, care habar nu aveau ce înseamnă statul paralel, repetau cu lehamite lozincile răsuflate şi rupte de realitate aruncate de mai-marii pesedişti, de agramaţi şi de penali sau de şefii de filiale care i-au obligat să îngroaşe rândurile turmei de oi îngrămădite în staulul Puterii. Am văzut oameni leşinaţi în mulţime, deshidrataţi şi luaţi cu targa, în timp ce liderii PSD urmăriţi penal strigau slogane despre abuzurile din Justiţie sau se plângeau Universului într-o engleză de baltă.

După ce i-a acuzat pe Klaus Iohannis şi pe liderul PNL, Ludovic Orban, că sunt captivi ai statului paralel, Liviu Dragnea a declarat că statul paralel  trebuie să ştie că ei, pesedeii, sunt foarte mulţi şi că reprezintă voinţa populară exprimată de lege şi de constituţie. “Am fost întrebat ce înseamnă statul paralel. Răspunsul e simplu: e exact cum îi spune numele, un sistem care foloseşte instituţiile statului nelegitim, afară şi în paralel cu democraţia, cu voinţa exprimată la vot”.

Să auzi, să vezi şi să nu crezi...un sistem care foloseşte instituţiile statului nelegitim, afară şi în paralel cu democraţia, cu voinţa exprimată la vot.

Dar cine foloseşte astfel de mijloace mai abitir decât liderul PSD şi acoliţii lui urmăriţi penal? Cum pot veni penalii precum fecioarele  neprihănite, în faţa turmei de oi acoperită cu giulgiul neputinţei, mânjind astfel şi puritatea nuanţei de alb, care a invadat sâmbătă seara Piaţa Victoriei?  Urmând exemplul lui Dragnea, premierul gafelor- Viorica Vasilica Dăncilă a continuat jelania în faţa celor 200.000 de participanţi la miting, vorbind despre abuzurile din justiţie, care ar trebui oprite, despre democraţie şi despre propriile nemulţumiri, îngrămădite, ca de obicei, pe o foaie de hârtie. Şi tot aşa, în timp ce demonstanţii plecau valuri-valuri, sătui de vorbe în vânt şi lăsând în urmă tone de gunoaie, şi-au mai expus opiniile fotomodelul Călin Popescu Tăriceanu, care şi-a etalat cu dezinvoltură cămaşa albă, primarul Capitalei, Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, dar şi agitatori, precum senatorul PSD Liviu Pleşoianu, care agita spiritele şi îndemna lumea să strige şi să huiduie, ca la uşa cortului.

Într-o oră şi ceva, liderii PSD au scuipat tot veninul prin discursuri şi mesaje, mulţimea s-a evaporat, fiecare lider de filială era mulţumit că i-a cântat în strună lui Dragnea şi că a bifat acţiunea impusă de partid, iar în Piaţa Victoriei au rămas doar gunoaie. Mormane de gunoaie, după o demonstraţie a unui partid în faţa propriului guvern, umbrind astfel o seară care ar fi trebuit să reaşeze România, după 40 de ani, pe primul loc al tenisului mondial.
Categorie articol: 

Comentarii