Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul Agriculturii, mesaj de susţinere a produselor româneşti, la Brăila

• aflat într-o vizită de lucru la Brăila, Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a vorbit despre problema consumului de produse româneşti pe plan naţional • acesta a precizat că răspunsul se află chiar la consumator • Oros a îndemnat românii şi brăilenii să caute pe rafturile retailerilor produse româneşti şi să le achiziţioneze exclusiv pe acestea • totodată, ministrul a vorbit despre educarea celor mici, astfel încât să consume produse româneşti în mod special

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat la Brăila că rezolvarea problemei consumului mic de produse româneşti este foarte simplă şi se află la îndemâna consumatorilor. Pe scurt, acesta a îndemnat românii şi brăilenii să caute exclusiv produse româneşti pe rafturile magazinelor şi să nu achiziţioneze altceva până când retailerii vor înţelege „mesajul”. Mai mult, Oros a vorbit despre importanţa educării celor mici în ideea de a selecta şi a consuma în mod special produse româneşti. Ministrul a explicat că acesta este modelul la care au apelat şi alte state din Uniunea Europeană şi a funcţionat.

“Cel mai important lucru legat de acest aspect privind consumul de produse româneşti, îl are consumatorul. Noi, toţi cei care suntem cu adevărat îngrijoraţi de ce se întâmplă cu produsele româneşti şi suntem cu adevărat îngrijoraţi să răsplătim munca ţăranului sau fermierului român, avem de făcut două lucruri foarte simple: să căutăm zilnic doar produse româneşti, iar dacă nu găsim, să nu cumpărăm altceva până când ele nu vor apărea pe raft, şi să ne educăm copiii, cum fac toate ţările europene, şi acasă, şi la şcoală, şi să le spunem că produsele cele mai bune sunt cele româneşti. Când toţi o să facem acest lucru, eu vă asigur că în maxim două luni de zile, toate magazinele, indiferent de acţionariat, vor încerca să aibă pe rafturi produse româneşti. Acolo unde le vor găsi. Şi acest lucru va da un imbold producătorilor români să se organizeze, să fie mai consolidaţi pe piaţă, iar măsurile prin care vom finanţa agricultura, în 2021 - 2027, să aibă efect”, a declarat Oros.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii