Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mincinosul

Nicusor Tudorica Bolozan, 25 de ani, recidivist, in prezent detinut in Penitenciarul Braila, a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa.
Bolozan a fost audiat ca martor in dosarul 2844/P/2007 al Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, cercetarile finalizindu-se cu trimiterea in judecata a lui Alin Zorila Carlan, pe motiv ca l-a agresat pe agentul sef adjunct Cristian Ionita, la discoteca din comuna Romanu. Incidentul s-a petrecut in noaptea de 21/22 iulie 2007, Nicusor Bolozan declarind ca l-a vazut pe Carlan "intr-o incaierare cu politistul", ca "seful de post avea fata murdara de singe si camasa patata, de asemenea, de singe" si ca "in strada am vazut ca prietenii mei se loveau cu agentul de paza si politistul, acestia din urma fiind trintiti la pamint". Pe baza acestor declaratii, dar si a altor probe atasate la dosar, Alin Zorila Carlan a fost pus sub acuzatie si trimis in judecata, pentru ultraj la politist.
In instanta, mai precis la termenul din data de 29 februarie 2008, Nicusor Bolozan, martor al acuzarii, desi a fost avertizat ca daca nu spune adevarul comite infractiune, a dat-o la-ntors, afirmind cu nonsalanta ca "nu mentin declaratiile date la urmarirea penala, in sensul ca nu am vazut pe inculpat lovind agentul de paza sau pe seful de post". Asa stind lucrurile, procurorul de sedinta a redactat un referat, pe baza caruia a fost intocmit dosarul de marturie mincinoasa, inculpat fiind martorul mincinos Bolozan. Cind s-a trezit cu dosar penal, recidivistul a spus ca regreta ce-a declarat in instanta si ca vrea sa retracteze afirmatiile mincinoase. El a justificat gafa prin aceea ca ar fi uitat ce s-a-ntimplat la discoteca Romanu, in vara anului trecut. Cu toate acestea, Nicusor Bolozan nu a scapat de acuzatii, el fiind deferit instantei de judecata, riscind intre unu si cinci ani de inchisoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii