Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Milostenie pentru deţinuţii din penitenciare

• ierarhul Dunării de Jos i-a îndemnat pe clerici şi pe credincioşi să-i ajute pe săraci, bolnavi, bătrâni, pe cei întemniţaţi şi pe flămânzi • în aceeaşi zi, 50 de tineri de la Penitenciarul Tichileşti au primit pachete cu alimente de la cele patru parohii din Chiscani şi Tichileşti • totodată, parohiile din oraşul vecin au oferit alimente şi îmbrăcăminte deţinuţilor de la Penitenciarul Galaţi 

 

Milostenie în judeţele Brăila şi Galaţi, în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, când, după tradiţie, în sutele de parohii ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos se desfăşoară ample acţiuni filantropice, pentru ajutorarea săracilor, vârstnicilor şi a familiilor cu mulţi copii, aflate în evidenţele bisericilor de mir. Gândurile tuturor credincioşilor şi preoţilor de la Dunărea de Jos se îndreaptă, totodată, către cei aflaţi în spitalele din Brăila şi Galaţi, în cămine de copii, azile de bătrâni şi penitenciare.

“În Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasdfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui mare număr de credincioşi. Răspunsurile liturgice au fost date de corul mixt al Catedralei Arhiepiscopale, iar la momentul cuvenit, mai mulţi copii prezenţi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine. În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepsicop a tâlcuit pericopa evanghelică în care Sf. Apostol şi Evanghelist Matei relatează momentul Parusiei şi al Înfricoşătoarei Judecăţi şi i-a îndemnat pe credincioşi să împlinească cuvintele Scripturii, ajutându-i pe semenii aflaţi în nevoi”, a precizat părintele Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos. Printre altele, ierarhul a spus:

“Slujitori şi credincioşi, să facem un pas către cei pe care ni i-a arătat Sfânta Evanghelie, fraţii noştri săraci, bolnavi, întemniţaţi, singuri, flămânzi sau fără îmbrăcăminte şi vom avea surpriza să-L întâlnim în mod real pe Mântuitorul Iisus Hristos. Iar ei - în penitenciar, în spital şi acasă - ne vor asigura că sunt “portarii” Împărăţiei Lui Dumnezeu, care ne vor deschide luminos calea bucuriei, a iubirii, a frăţietăţii şi a dragostei dintre noi”.

La finalul slujbei, ierarhul i-a binecuvântat pe cei prezenţi şi le-a oferit iconiţe. Mesajul Părintelui Arhiepiscop Casian a fost unul cu impact asupra credincioşilor şi preoţilor de la Dunărea de Jos. În aceeaşi zi, cu arhierească binecuvântare, cu aprobarea conducerii unităţii şi sprijinul celor patru parohii din comunele Tichileşti şi Chiscani, în Centrul de detenţie pentru Minori şi Tineri Tichileşti s-au derulat activităţi pastoral-misionare şi filantropice coordonate de preotul capelan Sorin Pleşa, la care au participat 50 de minori. După oficierea Sfintei Liturghii la capela unităţii şi cuvântul de învăţătură, participanţilor li s-a oferit pachete cu dulciuri şi obiecte bisericeşti.

Tot duminică, a fost oficiată Sfânta Liturgihe la capela “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi, la care au participat şi persoane private de libertate.          

Trebuie precizat faptul că, în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, în toate bisericile din Eparhia Dunării de Jos au fost rostite cereri speciale pentru semenii aflaţi în suferinţă. Rugăciunile au ajuns, în chip minunat, până la cei săraci şi singuri, prin gândul bun şi luminos al credincioşilor dar şi prin fapte de omenie.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii