Mergi la conţinutul principal

Militarii Flotilei Fluviale, pregătiți pentru orice. Tabără de instrucție montană pentru pușcașii marini

• până pe 9 februarie, un detașament format din militari ai Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”, aparținând Comandamanetului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, se instruiesc la Brădet

 

Tabără de instrucție montană pentru infanteriștii (pușcașii marini) aparținând Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila.

Astfel, în perioada 29 ianuarie - 9 februarie 2024, un detașament format din militari de elită aparținând Regimentului 307 Infanterie Marină « Heracleea” (structură a Flotilei Fluviale) execută activități de instruire în cadrul taberei organizată la Brădet, în garnizoana Brașov.

„Fiecare exercițiu parcurs are ca scop antrenarea și perfecționarea deprinderilor militarilor de a acționa rapid și eficient în zona montană, antrenarea și perfecționarea deprinderilor colective ale subunităților de cercetare în acțiuni tactice specifice mediului montan, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, precum și perfecționarea deprinderilor privind traiul în condiții de izolare temporară și a celor de supraviețuire”, precizează surse militare.

Batalionul 307 Infanterie Marină (devenit, ulterior, Regimentul 307 Infanterie Marină) a luat ființă la 29 noiembrie 1971, prin desființarea unui batalion de infanterie din cadrul Regimentului 56 Infanterie de la Brăila, în subordinea Comandamentului Marinei Militare. Prima garnizoană de dislocare a Batalionului 307 Infanterie Marină a fost în localitatea, 2 Mai, jud. Constanța. Din această rațiune, aceeași dată a devenit și Ziua Infanteriei Marine în România.

Ca urmare a avantajelor privind misiunile, capabilitățile și poziția, oferite de Delta Dunării și Complexul Lagunar Razelm-Sinoe, în anul 1973, Batalionul 307 Infanterie Marină este redislocat la Babadag, jud. Tulcea, într-o zonă extrem de propice desfășurării instrucției specifice, dislocării în zona de responsabilitate și executării misiunilor tactice încredințate.
Prin Decretul Preziden
țial nr. 176 din 27 mai 1996, Batalionului 307 Infanterie Marină îi este acordat Drapelul de Luptă. Cu excepția perioadei anilor 2004-2015 când a fost subordonat Statului Major al Forțelor Navale, Batalionul 307 Infanterie Marină a fost unitate tactică, componentă a marii unități fluviale/fluvial-maritime, indiferent de denumirea acesteia (Brigadă Fluvială, Brigadă Fluvial Maritimă etc.). La 1 noiembrie 2015, ca urmare a transformării Serviciului Fluvial în Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, se constituie Flotila Fluvială reprezentând noua capabilitate de nivel tactic a Forțelor Navale Române care are misiunea siguranței și apărării zonei naționale a fluviului Dunărea, de la intrarea în țară și până la vărsare, inclusiv Delta Dunării.
La 1 iunie 2018, Batalionul 307 Infanterie Marin
ă se transformă în Regimentul 307 Infanterie Marină, în subordinea Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila. Prin acest proces de transformare, unitatea de infanterie marină își lărgește și diversifică organizarea, fiind mult mai adaptată atât misiunii esențiale, cât și mediului operațional și de securitate al acestor ani.
Doctrina, organizarea, mediul de ac
țiune și specificul amfibiu al misiunilor Regimentului 307 Infanterie Marină îi conferă acestei structuri a Armatei României un caracter de unicitate.

Indiferent de gradul său și de poziția pe care o ocupă în cadrul unității, militarul din Regimentul 307 Infanterie Marină este, în primul rând, pușcaș marin. Această calitate îl obligă să se instruiască la un înalt nivel profesional și să dovedească în luptă calități precum: integritate, onoare, loialitate, angajament, respect, curaj și patriotism.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro