Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Microbuze scolare marca Fiat pentru elevii din mediul rural

Actiunea de optimizare a transportului scolar in mediul rural va continua si in anul scolar urmator, cind aproape toate judetele din tara vor primi microbuze scolare. Ministerul a contractat 500 de bucati, dar nu a precizat clar cite masini vor ajunge la Braila, judet care se regaseste in primul lot ce va primi microbuzele.
Conform legii, ministerul a realizat licitatia publica pentru achizitionarea de microbuze, iar lotul care va ajunge la Braila va fi oferit de SC "Autoitalia" SRL. In acest lot vor fi date 105 microbuze care vor ajunge in judetele: Bacau, Iasi, Vaslui, Vrancea, Botosani, Neamt, Suceava, Galati, Buzau, Braila. Potrivit ofertei prezentate pe site-ul societatii, dintre cei sase producatori reprezentati de "AutoItalia", doar Fiat asigura microbuze.

Masinile vor veni pina la sfirsitul anului

Inspectoratul Scolar a precizat ca pina pe 20 august va transmite ministerului solicitarea pentru microbuze, intiietate avind scolile unde s-au facut comasari, pentru a se putea asigura transportul elevilor din sat la scoala din comuna. Asemenea situatii sint la Ibrianu - de unde copiii vor merge la Gradistea, Vultureni - de unde vor merge la Ciresu, Cuza Voda - de unde elevii vor pleca la Salcia Tudor. La aceasta scoala, surprinzator, parintii nu au fost de acord cu comasarea, argumentind inspectorului general, Lilliana Tudoran, ca astfel se va distruge satul, chiar daca in localitate va ramine totusi o scoala cu clasele I-IV.
"In toamna vom alege solutia cea mai buna pentru elevi, iar pentru ei este important sa creasca nivelul calitativ al procesului de invatamint. Acest lucru nu se poate realiza decit cu profesori calificati care nu pot fi incadrati decit la scoala din comuna. Primaria a sustinut parintii in aceasta situatie, insa pentru noi este important sa reducem numarul profesorilor necalificati si sa crestem calitatea educatiei. Pentru transport parintii nu trebuie sa se ingrijoreze, copiii vor avea masina", a explicat inspectorul general Lilliana Tudoran.
Microbuzele vor fi livrate tuturor unitatilor de Invatamint pina cel tirziu la data de 10 decembrie 2006.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii