Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medvedev l-a criticat dur pe Băsescu

Medvedev consideră că Băsescu a vorbit de pe poziţii antiruseşti şi, făcând declaraţia respectivă, s-a dat de partea celor care au început războiul.
Linkul cu articolul respectiv a fost postat luni de ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, care îşi exprimă satisfacţia că preşedintele Medvedev i-a dat dreptate atunci când, la rândul său, l-a criticat pe Băsescu.
Ministerul rus de Externe şi-a exprimat săptămâna trecută indignarea faţă de recentele afirmaţii ale preşedintelui Traian Băsescu, care a declarat că, dacă ar fost în locul mareşalului Ion Antonescu în 1941, şi el ar fi ordin soldaţilor să treacă Prutul pentru a participa la agresiunea Germaniei hitleriste împotriva URSS. "O astfel de declaraţie este cu atât mai tristă cu cât a fost lansată la comemorarea a 70 de ani de la declanşarea Războiul pentru Apărarea Patriei, în care şi-au pierdut viaţa 27 de milioane de ruşi şi nu poate fi explicată nici de actualele circumstanţe de politică internă şi nici nu poate fi pusă pe seama întrebărilor provocatoare ale jurnaliştilor", arata declaraţia postată pe site-ul MAE rus de purtătorul de cuvânt Aleksandr Lukaşevici.
În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că afirmaţiile sale cu privire la Ion Antonescu şi "trecerea Prutului" sunt în acord cu poziţia României, de condamnare a Pactului Ribbentrop-Molotov, şi nu vede "unde e supărarea", având în vedere că URSS nu mai există.
Categorie articol: 

Comentarii