Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MCTI lanseaza inca sapte apeluri de proiecte

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei anunta lansarea a 7 apeluri de proiecte in valoare totala de 554,5 milioane lei (aproximativ 165 milioane Euro), pentru Domeniul Major de Interventie 1, Operatiunea 1.4 - "Sustinerea conectarii unitatilor scolare la internet prin conexiuni broadband", Domeniul Major de Interventie 2 - "Dezvoltarea si Cresterea Eficientei Serviciilor Publice Electronice Moderne" si Domeniul Major de Interventie 3 - "Dezvoltarea E-Economiei".
Inregistrarea proiectelor se poate face on-line, in mod continuu, incepind cu data de 20 august 2008, ora 9.00, pina in data de 28 noiembrie 2008, ora 16.00, pentru Operatiunea 1.4 si Domeniul Major de Interventie 2, la adresa http://fonduri.mcti.ro/. Urmeaza ca, in termen de cinci zile lucratoare de la inregistrarea on-line, proiectul sa fie depus la registratura ministerului, din B-dul Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti.
Pentru Domeniul Major de Interventie 3, respectind aceeasi procedura, proiectele se pot inregistra incepind cu data de 2 septembrie 2008, ora 9.00 pina in data de 12 decembrie 2008, ora 16.00.
Bugetul alocat pentru Operatiunea 1.4 - "Sustinerea conectarii unitatilor scolare la internet prin conexiuni broadband" este de 104 milioane lei. Beneficiarul eligibil pentru aceasta operatiune este Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Domeniul Major de Interventie 2 "Dezvoltarea si Cresterea Eficientei Serviciilor Publice Electronice Moderne" insumeaza un buget de 343,5 milioane lei. In cadrul acestui domeniu vor fi lansate patru operatiuni: 2.1 "Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar"; 2.2 "Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice"; 2.3 "Sustinerea implementarii de aplicatii de E-Learning"; 2.4 local si 2.4 national "Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”.
Beneficiari eligibili pentru operatiunile 2.1 - 2.3 sint autoritati ale administratiei publice locale si unitatile administrativ teritoriale, institutii publice ce functioneaza la nivel local, asociatii de dezvoltare intercomunitara, autoritatile administratiei publice centrale, institutii publice ce functioneaza la nivel central, parteneriate intre autoritati publice centrale sau/si institutii publice ce functioneaza la nivel central, biblioteci de drept public cu personalitate juridica, institutii de invatamint superior de drept public acreditate si institutiile de invatamint superior de drept public acreditate (numai pentru operatiunea 2.3). Pentru operatiunea 2.4, in cazul proiectelor nationale, beneficiar eligibil este Ministerul Sanatatii Publice, iar pentru proiectele implementate la nivel local, beneficiarii eligibili sint unitatile sanitare publice cu personalitate juridica si parteneriatele intre acestea.
Domeniul Major de Interventie 3 "Dezvoltarea E-Economiei" are alocat pentru acest apel un buget total de 107 milioane lei, beneficiari fiind IMM-urile. Acestea pot aplica pentru una din cele doua operatiuni ale domeniului: 3.1 "Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor" sau 3.2 "Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri".
Ghidurile solicitantului pentru aceste operatiuni au fost publicate in varianta finala pe site-ul ministerului www.mcti.ro la sectiunea "Ghidul Solicitantului" /"Ghiduri finale", cit si pe site-ul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale http://fonduri.mcti.ro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii