Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Matematica le-a dat bătăi de cap elevilor de gimnaziu la simularea Evaluării Naţionale

• în judeţul Brăila, atât la clasa a VII-a, cât şi la clasa a VIII-a, doar jumătate dintre candidaţi au reuşit să obţină note mai mari sau egale cu 5 • la română, în schimb, 7 din 10 elevi brăileni au promovat proba • rezultatele la matematică sunt dezastruoase şi la nivel naţional

 

Dacă elevii de gimnaziu din Brăila ar susţine mâine Evaluarea Naţională, jumătate dintre ei nu ar reuşi să obţină măcar 5 la matematică. Asta arată rezultatele simulării naţionale organizate în perioada 10-13 martie pentru elevii de clasa a VIII-a şi, în premieră, şi pentru elevii de clasa a VII-a. După cum reiese din datele furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, elevii au probleme în a stăpâni noţiunile de matematică la ambele clase. Concret, la clasa a VII-a, unde s-au dat subiecte de tip grilă la prima parte a probei de matematică, au fost prezenţi 2.494 elevi, iar 1.213 dintre aceştia (48,64%) au obţinut note sub 5. Ceilalţi 1.281 (51,36%) au promovat proba, fiind 7 elevi care au reuşit să obţină nota 10. Rezultatele sunt mult mai bune la proba de limba şi literatura română, unde au participat 2.546 candidaţi: 72,47% au reuşit să obţină note mai mari sau egale cu 5, în timp ce 27,53% au picat testarea. Au fost 3 elevi care au obţinut nota 10.

La simularea Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a au fost prezenţi 2.440 de elevi la proba de matematică, iar mai bine de jumătate dintre aceştia nu au scos nota de trecere. Vorbim de 1.269 de elevi (52,01%) care au luat note de 1, 2, 3 sau 4. Doar 1.171 de elevi (47,99%) din totalul candidaţilor au obţinut note peste 5, fiind 23 de note de 10. La fel ca în situaţia colegilor mai mici, elevii de clasa a VIII-a s-au descurcat mai bine la proba de limba şi literatura română, testarea fiind promovată de 1.881 de candidaţi din totalul celor 2.465 de elevi prezenţi la probă (76,31% promovabilitate), opt elevi reuşind să facă o lucrare perfectă. Restul de 584 de elevi (23,69%) nu au obţinut nici măcar nota 5.

Deşi elevii brăileni au luat note mici la matematică, rezultatele sunt mai bune în comparaţie cu cele înregistrate la nivel naţional. Potrivit centralizării făcute de Ministerul Educaţiei Naţionale, la simularea susţinută de elevii claselor a VIII-a procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 69,1% (63,1% în 2018) la limba şi literatura română, respectiv de 39,4%(33,1% în 2018) la matematică.

Pe discipline, simularea EN VIII susţinută pentru prima dată şi de elevii claselor a VII-a se prezintă în felul următor: 64,2% dintre elevi au promovat proba de limba română, în timp ce 42,8 a fost procentul de note mai mari sau egale cu 5 la matematică.

“Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii