Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mama - grefier la Judecatorie, fiul - hot de masini

La doar 17 ani, baiatul unei grefiere de la Judecatoria Insuratei, are la activ cinci dosare penale pentru ca a facut o pasiune din iesirile la plimbare cu masini furate. Asta in conditiile in care, fiind minor, nu are permis de conducere, iar inconstienta a dus pina acolo incit, ultima data, s-a urcat la volan dupa ce a consumat bauturi alcoolice. La fiecare isprava a comis cel putin doua infractiuni, cea de furt calificat si conducere fara permis, de citeva ori adaugindu-si in "CV" si altele, cum ar fi violare de domiciliu sau refuzul de a i se recolta probe biologice de singe, pentru stabilirea gradului de alcoolemie.
Din august 2006 si pina in prezent, Andrei Marian Maciuca a sustras de pe raza localitatii Baraganu, unde domiciliaza, cinci autoturisme pe care fie le-a readus de unde le-a furat, fie le-a abandonat in locurile in care a ramas in pana sau le-a avariat. Ultima fapta a fost inregistrata la Politie in seara zilei de 6 septembrie, fiind sesizata la 112 - Apel Unic pentru Urgente, de un consatean. Stanica A. a reclamat ca, intre orele 21.30 - 21.45, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul "Dacia Break", care se afla parcat in fata locuintei. Imediat au fost alertati politistii de la Posturile de Politie limitrofe si, la ora 22.30, autoturismul a fost oprit in trafic, in comuna Victoria. La volanul autoturismului a fost identificat Andrei Marian Maciuca si a fost condus la sediul Postului de Politie Victoria, unde a fost testat cu aparatul etilotest. Deoarece a rezultat ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice, avind o concentratie de 0,46 ml/l alcool pur in aerul expirat, i s-a solicitat recoltarea de probe biologice de singe, pentru stabilirea cu exactitate a gradului de alcoolemie, dar tinarul a refuzat. "In cauza s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savirsirii infractiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a fi posesor al permisului de conducere si sub influenta bauturilor alcoolice. Andrei Marian M. a fost retinut pe ordonanta si incarcerat in arestul inspectoratului. In ziua de 7 septembrie, acesta a fost prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Braila cu propunere de arestare preventiva, care a fost respinsa, dispunindu-se cercetarea in stare de libertate", ne-a precizat Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

Masinile furate i-au fost puse pe tava

Cu niciuna din masinile pe care le-a furat, tinarul nu a avut deloc batai de cap, fie ca gasea cheile in interior, sau ii pacalea pe proprietari. De exemplu, la prima spargere, pe 9 august 2006, a sustras un autoturism "Dacia" dupa ce a escaladat gardul imprejmuitor al imobilului unui localnic si a gasit cheile masinii in habitaclu. Fara sa stea prea mult pe ginduri, minorul a iesit cu masina la plimbare pe raza comunei si, dupa ce s-a plictisit, a parcat-o de unde a sustras-o. In drum spre casa, in aceeasi noapte si prin acelasi mod de operare, a sustras alt autoturism "Dacia", cu care a procedat la fel.
O luna mai tirziu, in noaptea de 23 septembrie 2006, i-a cerut cheile de la autoturism unui consatean, ca sa asculte muzica in interior. In scurt timp a disparut cu masina, pe care a avariat-o dupa ce a intrat in gardul gradinitei din localitate si apoi a abandonat-o.
Penultima fapta a fost savirsita in dimineata zilei de 4 februarie, la ora 4.00, cind a luat cheile unui autoturism "Dacia" de la proprietar, sub pretextul de a o porni si a plecat in tromba din fata acestuia. Minorul a condus pe DE 577 si pe DN 21A, a avariat usor autoturismul, lovindu-l de un stilp din beton, dupa care si-a continuat drumul pina cind, la o intersectie, i-a iesit in fata proprietarul si a oprit.
In toate cauzele, politistii braileni au inceput urmarirea penala, urmind ca dupa finalizarea cercetarilor ele sa fie inaintate la Parchet, cu propuneri legale.
Categorie articol: 

Comentarii