Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai multe spitale din țară, dotate cu echipamente medicale. Brăila nu e pe listă

* și asta pentru că Spitalul Județean de Urgență Brăila a fost modernizat cu astfel de echipamente încă de pe vremea fostului președinte de Consiliu Județean, Gheorghe Bunea Stancu * în schimb, actualul șef de CJ, Francisk Chiriac, intenționează să modernizeze Unitatea de Primiri Urgențe și să cumpere aparatul de radioterapie, după ce cel vechi s-a defectat în mai 2017

 

 

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat mari investiții în domeniul sănătății. Astfel, 34 de spitale din țară și Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf, Rezonanță Magnetică Nucleară și sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN), potrivit unui comunicat de presă emis de MS. Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane euro au fost semnate, marți, la Palatul Victoria, de ministrul Sănătății Florian Bodog, și furnizorii de echipamente, în prezența premierului Mihai Tudose. La ceremonia de semnare au participat și președinții de Consilii Județene (CJ) și primari, precum și managerii spitalelor dotate cu echipamentele achiziționate. Totuși, Brăila nu s-a aflat pe lista investițiilor, întrucât Spitalul Județean de Urgență are echipamente moderne și funcționale, încă de pe vremea fostului președinte CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Actualul șef al CJ, Francisk Chiriac, ne-a declarat că Unitatea de Primiri Urgențe este prioritară acum, pentru că se încearcă modernizarea acesteia cu echipamente noi. Tot pe lista achizițiilor din acest an se află și aparatul de radioterapie, care ar trebui să-l înlocuiască pe cel vechi care a fost trecut pe linie moartă, în luna mai 2015, după aproximativ 50 ani de funcționare continuă. Deși a existat varianta de rezervă de a aduce unul, la fel de vechi ce-i drept, de la Spitalul Județean din Slobozia, autoritățile brăilene au evitat această cale cât au putut, pentru că își doresc un aparat nou. “Noi avem un proiect pentru UPU. Deja toate aparatele pe care le are Spitalul Județean, cum ar fi Computere Tomograf și RMN, sunt funcționale. Ne gândim să facem o solicitare pentru aparatul de radioterapie, de la corpul B. Poate reușim să obținem finanțare rapidă de la ei. Dacă nu, încercăm să-l achiziționăm ori în leasing, ori din banii Consiliului Județean”, ne-a declarat Chiriac.

Proiectul la care face referire șeful județului a fost amintit și în cadrul evenimentului de marți de la Palatul Victoriei, când ministrul Florian Bodog a făcut o trecere în revistă a tuturor proiectelor pe Sănătate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii