Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai degrabă nimeni, decât „cineva”

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee. Precizăm că am oprit rubrica doar pe perioada sărbătorilor, dar de acum vom avea în fiecare săptămână câte un text nou, semnat de prof. Daniel Voinea.

 

Vrei dreptate sau să fii fericit?

De fiecare dată când criticăm și ne dorim dreptatea, nu doar că orice relativ succes ne este o Fata Morgana, dar rămânem fără Cer.

Dacă vrei să ajungi la Cer, lasă deoparte critica, revolta, dreptatea ... și tinele.

Dumnezeu este perfect drept pentru că este, dintotdeauna, Iubire.

Iubirea este singura dreptate.

 

Dintre oameni, nimeni este mai aproape de Cer, decât cineva.

Cerul este dintotdeauna aici.

 

Ia-ți răgaz astăzi, un moment, doar pentru tine (știind că tinele e problema), și întreabă-te: „la ce ar trebui să renunț astăzi pentru a recâștiga Cerul”?

Răspunsul nu poate fi decât uman, dar dat pentru a depăși umanul.

 

„Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor” (Matei 5, 3)

„Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa.” (Matei 5, 40)

„Căci cine va voi să-și scape sufletul, îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine și pentru Evanghelie, acela îl va scăpa” (Marcu, 8,13)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii