Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luceafarul a cistigat Cupa "Prosperitatii"

Cu putin timp in urma, la Chisinau s-a desfasurat un turneu de fotbal rezervat copiilor nascuti in anii 1996 si 1997, Cupa Prosperitatii, la care au participat 20 de echipe, printre ele numarindu-se si cea a Scolii de fotbal Luceafarul, la care antrenor este profesorul Nicusor Baldovin.
Formatiile prezente la acest turneu au fost impartite in patru grupe, iar traseul brailenilor a fost unul excelent.
Luceafarul a remizat, 0-0, in primele doua partide, cu echipele ucrainene Lozova si Speea, dupa care s-a impus cu 3-0 in fata unei formatii franceze care nu mai are nevoie de nici o prezentare, Olympique Marseille, prin golurile marcate de Teo Visan, Valentin Radu si Florin Coman. Tot in grupa, brailenii au dispus cu 1-0 de Edinet, gratie golului inscris de cel care avea sa devina cel mai bun jucator al turneului, Florin Coman.
Luceafarul a trecut in sferturi, tot cu 1-0 de Cernomoret Odesa, gol marcat de Valentin Radu, iar in semifinale a invins-o pe Felinet cu 2-1. Pentru gruparea pregatita de Baldovin au marcat Marius Gavrila si Florin Coman.
In ultimul act al competitiei, Luceafarul a jucat in compania echipei care a cistigat turneul anul trecut, FC Baku.
Cosmin Craciun a marcat unicul gol al partidei si brailenii au intrat in posesia trofeului pus in joc.
"Este cea de-a doua participare peste granitele tarii si primul succes. De altfel noi am primit doua cupe, pentru ca si Florin a fost desemnat cel mai bun jucator al turneului. La aceasta editie au participat echipe cu jucatori cu talie, care au practicat un fotbal in forta, iar victoria noastra este cu atit mai valoroasa, cu cit marea majoritate a componentilor formatiei noastre au fost cu un an sau doi mai mici. In urma cu un an am pornit pe acest drum al depistarii de talente si iata ca acum au aparut si rezultatele. Cu parere de rau trebuie insa sa recunosc ca, spre deosebire de alte tari, si de ce nu, de alte orase, la noi nu se acorda importanta cresterii copiilor", a declarat laurentiu Calu, presedintele Scolii de fotbal Luceafarul.
La turneul de la Chisinau, Luceafarul a mizat pe urmatorul lot de jucatori: Dan Panait, Marius Moroianu, David Nicola, Valentin Radu, Teo Visan, Nicusor Andrei, Marius Gavrila, Alexandru Mihalache, Cosmin Craciun si Florin Coman.

Dumitru Bulancea a optat pentru Luceafarul

Gruparea braileana a reusit saptamina trecuta sa-si asigure serviciile unuia dintre cei mai valorosi antrenori de la nivelul copiilor si juniorilor, Dumitru Bulancea. Pe vremea cind era antrenor la Centrul de copii si juniori la Petrolul Ianca, Bulancea a reusit sa califice echipa de juniori I a gazarilor la turneul final al Campionatului National. Din acea formatie, Neta si Rosu au facut pasul decisiv la echipa de seniori a CF Braila.
Dumitru Bulancea lucreaza la clubul brailean alaturi de o alta fosta glorie a fotbalului brailean, Adrian Baldovin. Tot la Luceafarul activeaza profesorii Nicusor Baldovin si Florin Latu.
Antrenamentele se desfasoara pe doua terenuri sintetice, in conditii foarte bune, propice performantei, iar antrenorii mentionati ii asteapta la teste pe toti copiii care doresc sa deprinda tainele sportului rege.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii