Mergi la conţinutul principal

Lotul olimpic la matematică

• Brăila va fi reprezentată la naţională de şase elevi de la “Bălcescu”, doi de la “Fănuş Neagu” şi unul de la “Murgoci” • alţi 16 elevi s-au calificat la faza naţională a Concursului “Adolf Haimovici”

 

Nouă elevi au demonstrat că sunt cei mai buni matematicieni din Brăila şi s-au calificat la faza naţională a olimpiadei. Lotul este compus din şase elevi de la “Bălcescu”, doi de la “Fănuş Neagu” şi unul de la “Murgoci”. Etapa judeţeană a competiţiei s-a desfăşurat pe 18 martie la Şcoala “Mihai Eminescu”, la concurs participând peste 260 de elevi.

Cei care vor reprezenta judeţul nostru la Olimpiada Naţională de Matematică sunt:

Andrei Mărgărit, clasa a V-a, “Fănuş Neagu”, prof. Daniela Tilincă. Andrei participă pentru prima dată la o olimpiadă şi vrea să câştige o medalie. Pe lângă matematică, el este pasionat şi de informatică, domeniu pe care îl aprofundează  de mai bine de un an la Palatul Copiilor. Face karate de la 7 ani, în prezent deţine centura albastră, iar până acum a reuşit să obţină două premii la Cupa României din anul 2013.

Teodora Anca Plopeanu, clasa a VI-a, “Bălcescu”, prof. Viorel Botea. Este a doua naţională de matematică la care Teodora participă, iar ediţia aceasta vrea să îşi îmbunătăţească rezultatul de anul trecut. Ea s-a calificat şi la naţionala de fizică şi va putea participa la amândouă competiţiile pentru că se desfăşoară în săptămâni diferite. În timpul liber îi place să picteze.

Denis Răducan, clasa a VII-a, “Fănuş Neagu”, prof. Daniela Tilincă. Este a doua olimpiadă de matematică şi pentru Denis. Anul trecut el s-a calificat şi la fizică, însă a ales să participe la matematică. “Vreau să muncesc cât mai mult, să mă pregătesc cât mai bine şi să obţin o medalie”.

Andrada Georgiana Badea, “Bălcescu”, clasa a VIII-a, prof. Gabriel Daniielescu. Deşi este doar clasa a VIII-a, Andrada s-a calificat până acum la şapte olimpiade naţionale, a câştigat o medalie de argint la matematică şi o menţiune la fizică. Anul acesta s-a calificat şi fizică şi va merge la ambele olimpiadele.

Maria Popescu, clasa a IX-a, “Bălcescu”, prof. Viorel Botea, prof. Carmen Botea. Maria se califică pentru a patra oară la acest concurs de excelenţă, reuşind să câştige o medalie de bronz la fiecare ediţie. Ea ne-a spus că îi place matematica deoarece o ajută să îşi dezvolte o gândire logică şi, totodată, îi solicită creativitatea. Anul acesta vrea un loc pe podium.

Andreea Oana Predi, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Iulian Danielescu. Andreea s-a calificat la prima ei naţională. De asemenea, anul aceasta a participat şi la judeţeana de informatică unde a obţinut o menţiune. Matematica şi informatica sunt materiile ei preferate, deoarece “antrenează gândirea logică şi spiritul de observaţie”.

Gabriel Moise, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Iulian Danielescu. Este a şasea naţională de matematică pentru Gabriel, acesta având în palmares o medalie de aur şi trei de bronz. La fel ca şi acum un an, el participă la trei naţionale: lingvistică, informatică şi matematică. Mai are în palmares medalii obţinute la informatică.

Cristian Stelian Grecu, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Iulian Danielescu, prof. Cătălin Stănică. Cristian este şi el unul din veteranii lotului brăilean de matematică, aceasta fiind  a cincea naţională. Palmaresul său cuprinde două medalii de argint, două de bronz, iar anul acesta îşi doreşte aurul.

Răzvan Andrei Lascu, clasa a XII-a, “Murgoci”, prof. Nazeli Boicescu. Este prima naţională de matematică pentru Răzvan. “Mă bucur că am reuşit să mă calific şi că o să am ocazia să mă lupt cu probleme foarte grele”. Îşi doreşte să obţină o notă mare la bac şi în special la matematică, iar după ce va trece cu brio de examenul maturităţii va aplica la Universitatea Warwick din Anglia.

Etapa naţională se va desfăşura la Timişoara, între 19-23 aprilie.

 

Concursul Naţional “Adolf Haimovici”

Pe lângă cei nouă elevi care vor merge la olimpiada de matematică, alţi 16 elevi se pregătesc de Concursul Naţional de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”. Competiţia se adresează elevilor de la profilul tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului, profilul real - specializarea ştiinţe ale naturii (clasele IX-XII), precum şi celor de la profilul uman. Etapa naţională se va desfăşura la Iaşi, în perioada 19-21 mai.

Calificaţii sunt:

Robert Valentin Neagu, clasa a IX-a, “Panait Istrati”, prof. Rodica Paraschiv, profil Tehnic. Este primul concurs naţional la care Robert se califică, matematica fiind materia lui preferată.

Mihai Vârgolici, clasa a IX-a, “Murgoci”, prof. Roxandra Murea, profil Ştiinţele naturii. Este primul concurs naţional de matematică şi pentru Mihai, care speră să obţină un rezultat foarte bun. El va participa şi la olimpiada naţională de chimie.

Ştefania Ioana Bârsan, clasa a IX-a, “Murgoci”, prof. Nicolae Stănică, profil Uman. Ştefania participă la concursuri încă din clasele primare. “Nu o să mă opresc din a studia această materie. E o materie care mă provoacă şi vreau să mă autodepăşesc. Vreau să fac performanţă şi pe o materie de real”.

Ina Adria Ştefania Lupea, clasa a IX-a, “Perpessicius”, prof. Daniela Stănică, profil Uman. Adria vrea să se claseze cât mai sus la această competiţie. Ea este atrasă de matematică pentru că îi stimulează creierul. Matematica e o provocare”.

Anastasia Maria Andreev, clasa a X-a, “Murgoci”, prof. Nazeli Boicescu, profil Ştiinţele naturii. Este prima calificare pentru Anastasia la un concurs de matematică. Ea a participat şi la judeţenele de engleză şi română.

Alexandra Orlea, clasa a X-a, “Murgoci”, prof. Dan Negulescu, profil Ştiinţele naturii. Alexandra are experienţa competiţiilor, ea participând la faza naţională a Concursului “Raluca Lipan” şi la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori. Acum doi ani a câştigat o menţiune specială la olimpiada naţională de chimie.

Sabina Florina Lupşa, clasa a X-a, “Murgoci”,  prof. Nazeli Boicescu, profil Ştiinţele naturii. Sabina participă pentru al doilea an la faza naţională a acestui concurs şi vrea să câştige un premiu. Tot anul acesta ea a obţinut şi o menţiune la judeţeana de biologie. După ce va absolvi liceul vrea să studieze Medicina.

Andrei Necula, clasa a X-a, “Perpessicius”, prof. Daniela Stănică, profil Uman. Este pentru al doilea an în care Andrei participă la acest concurs, anul acesta reuşind să se califice la etapa naţională. Îşi doreşte un rezultat cât mai bun.

Beatrice Florentina Baciu, clasa a XI-a, “I. Ghica”, prof. Virginia Bunea, profil Servicii şi resurse. La etapa naţională a acestui concurs, Beatrice vrea să urce pe podium.

Maria Grădeanu, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Roxandra Murea, profil Ştiinţele naturii. Maria a participat şi anul trecut la etapa judeţeană a acestui concurs unde a obţinut locul III. De asemenea, ea mai are un loc III câştigat la judeţeana de biologie. După ce va termina liceul, va merge la Medicină.

Georgiana Vîju, clasa a XI-a, “Perpessicius”, prof. Mădălina Teodorescu, profil Uman. Este a treia calificare la faza pe ţară a acestui concurs pentru Georgiana. Ea are în palmares distincţii câştigate la olimpiadele de psihologie-pedagogie.

Marius Alin Dragu, clasa a XII-a, “Murgoci”, prof. Dan Negulescu, prof. Ştiinţele Naturii. Marius se află la a patra calificare naţională. Anul trecut, el a obţinut o menţiune, rezultat pe care vrea să îl depăşească la această ediţie. De asemenea, el are şi un premiu III la judeţeana de chimie. La facultate vrea să studieze Ingineria medicală.

Emilia Ciochină, clasa a XII-a, “Murgoci”, prof. Dan Negulescu, profil Ştiinţele naturii. Emilia va participa pentru a patra oară la faza naţională, câştigând până acum şi o distincţie. De asemenea, ea are în palmares premii câştigate la faza judeţeană a olimpiadelor de română, chimie, biologie şi ştiinţele pământului. La facultate şi-a ales specializarea Horticultură.

Gabriela Gârbu, clasa a XII-a, “Perpessicius”, prof. Valerian Antohe, profil Uman. Este primul concurs naţional pentru Gabriela, această competiţie fiind o ocazie de a-şi testa cunoştinţele pentru admiterea la o facultate de matematică.

Nicolae Creţu, clasa a XII-a, “Perpessicius”, prof. Valerian Antohe, profil Uman.

Nicolae şi-a propus să facă performanţă la faza naţională. El vrea să urmeze cursurile unei facultăţi de matematică, iar apoi să devină profesor şi să îi înveţe pe copii tainele acestei discipline.

Camelia Veronica Sihleanu,  clasa a XII-a, “Perpessicius”, prof. Valerian Antohe, profil Uman. La primul concurs naţional de matematică ea vrea să facă o figură frumoasă. La facultate va merge pe Psihologie-Pedagogie deoarece îşi doreşte să ajute copiii cu nevoi speciale.

Mult succes tuturor la fazele naţionale ale celor două competiţii!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro