Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lotul HC Dunărea decimat de Covid

focarul de la clubul de handbal s-a mărit la 10 persoane, informaţia fiind confirmată de DSP Brăila • antrenorul Neven Hrupec şi jucătoarele Diana Axinte şi Marina Dmitrovic sunt ultimele trei persoane confirmate pozitiv după testarea din 31 august • Zamfirescu, Tiron, Udriştoiu, Bălăceanu, Milic şi Bucur au fost şi ele depistate pozitiv • cea de a 10-a persoană confirmată este soţul Biancăi Tiron, antrenor la Centrul de copii şi juniori • cu doar 8 jucătoare valide HC Dunărea nu are cum să se prezinte la meciul de astăzi de la Bucureşti, cu SCM Rm. Vâlcea

 

Focarul de Covid-19 de la HC Dunărea s-a mărit la 10 persoane după testările care au avut loc pe data de 31 august. Interesant, nimeni din conducerea clubului de handbal nu răspunde la telefon pentru a lămuri această situaţie dramatică. Mai mult decât atât, în primă fază, pe pagina de facebook a clubului s-a negat incidentul, concomitent cu nişte comentarii maliţioase la adresa “răutăcioşilor” care au făcut dezvăluirea. Este vorba în primul rând de cotidianul “Obiectiv – Vocea Brăilei” şi redactorii noştri.

“Având în vedere răutăţile venite pe linie de handbal cât şi din mediul politic, rugăm cârcotaşii să îşi vadă de propria sănătate, de echipele pe care le conduc şi în acelaşi timp le mulţumim pentru grija pe care ne-o poartă”, se specifică pe pagina de facebook a clubului HC Dunărea.

Ceea ce nu înţeleg cei de la HC Dunărea este faptul că această situaţie nu este o ruşine într-o realitate pe care o trăim cu toţii. Iar necazul acesta i se poate întâmpla oricui.

Revenind la situaţia grea prin care trece HC Dunărea, club care trăieşte din bani publici, iar brăilenii au tot dreptul să afle ce se întâmplă acolo, trebuie menţionat faptul că după testările care au avut loc pe data de 31 august, alte trei persoane de la HC Dunărea au fost confirmate pozitiv. Este vorba despre antrenorul Neven Hrupec şi despre handbalistele Diana Axinte şi Marina Dmitrovic.

Focarul de Covid-19 a ajuns în acest fel să fie format din 10 persoane, celelalte fiind handbalistele Mădălina Zamfirescu, Aneta Udriştoiu, Bianca Tiron, Ioana Bălăceanu, Bojana Milic şi Gabriela Bucur. Cea de a zecea persoană este soţul handbalistei Bianca Tiron, care este antrenor la Centrul de copii şi juniori.

Vă reamintim că prima handbalistă infectată cu noul coronavirus a fost brazilianca Tamires Morena, însă aceasta a fost depistată pozitiv pe vremea în care era încă în Brazilia. La acest moment Tamires are două teste negative.

 

HC Dunărea trebuia să joace astăzi cu SCM Rm. Vâlcea în Cupa României

Conform planificării iniţiale făcute de Federaţia Română de Handbal, astăzi HC Dunărea trebuie să se prezinte, la ora 18.00, la Sala Polivalentă din Bucureşti pentru a disputa meciul din sferturile de finală ale Cupei României cu SCM Rm. Vâlcea. Dar în condiţiile actuale echipa brăileană trebuia să meargă în capitală fără antrenorul Neven Hrupec şi cu doar opt hadbaliste. Un lot “subţire”, format din portarul Elena Şerban şi jucătoare de câmp testate negativ, Alina Czeczi, Elena Dache, Cătălina Preda, Nicoleta Safta, Tamires Morena, Mirabela Coteţ, Ştefania Epureanu.

Ca să facă deplasarea cu aceste handbaliste clubul brăilean a avut nevoie de avizul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Iar echipa putea fi însoţită doar de Sorinel Meca, directorul tehnic al aceastei formaţii şi probabil de către Mihail Dumitru, preparatorul fizic.

“Noi, la Direcţia de Sănătate Publică, am primit o adresă din partea clubului. Domnişoara doctor epidemiolog a analizat situaţia, dumneaei s-a ocupat de ancheta epidemiologică, şi pe baza informaţiilor transmise de club s-au impus măsurile necesare, conform legislaţiei în vigoare. De la club ni s-a comunicat că s-au respectat măsurile de protecţie, antrenamentele s-au organizat pe stadion, iar persoanele pentru care nu s-au dispus măsuri de carantinare îşi pot desfăşura în continuare activitatea”, ne-a declarat dr. Gabriel Ciochină, directorul DSP Brăila.

Cu toate că nimeni din staff-ul administrativ nu a răspuns la telefon, mai mult ca sigur că HC Dunărea nu va juca în sferturile de finală ale Cupei României cu SCM Rm. Vâlcea. Astfel, formaţia vâlceană se califică la “masa verde” la turneul Final Four care se va disputa în acest weekend la Bucureşti.

 

Două focare Covid-19 în ultima săptămână, la Brăila

Cazurile de coronavirus tot cresc în ultima perioadă în judeţul nostru, în fiecare zi autorităţile raportând noi şi noi îmbolnăviri. Focarul de Covid-19 de la clubul de handbal HC Dunărea apare la numai o săptămână de la focarul descoperit la Căminul pentru persoane vârstnice “Sfinţii Petru şi Pavel” din Brăila, acolo unde 77 de persoane, 72 de bătrâni şi 5 angajaţi (trei infirmiere, un bucătar şi administratorul căminului) au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Reamintim că, aşa cum ne-au transmis la acel moment reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, focarul a fost descoperit pe 21 august, în timpul unei testări de rutină. Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au anunţat că au dispus începerea urmăririi penale “in rem”, cu privire la faptă, în acest caz. S-a întocmit dosar penal în cauză şi cercetările continuă în acest caz, pentru a se stabili răspunderea penală. Deocamdată nu este vreo persoană incriminată, însă anchetatorii vor stabili care sunt vinovaţii.

Precizăm că de la începutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent, la nivelul judeţului Brăila, 1.758 de persoane au fost confirmate cu Covid-19 şi s-au înregistrat 68 de decese. La acest moment sunt 474 persoane în carantină la domiciliu, 55 persoane izolate la domiciliu şi 335 persoane sunt internate în spitale. Din totalul de 1.758 persoane confirmate 52 sunt din alte judeţe.
Categorie articol: 

Comentarii