Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Logan"-uri la pret dublu, pentru Politie

56 din cele 6000 de autoturisme "Logan" cumparate de Ministerul Administratiei si Internelor au ajuns la Braila, in dotarea Politiei Urbane, a celei Rurale si a Politiei Rutiere si, potrivit cotidianului "Ziua", au costat cit niste masini ultimul racnet, aproape dublu fata de pretul practicat de majoritatea dealer-ilor auto.
Incredibila afacere cu masini pentru Politie a fost prezentata, recent, de cotidianul mentionat, care a scos la iveala faptul ca MAI a incheiat un contract pagubos cu o firma din Giurgiu "abonata la contractele din bani publici". 4.500 din cele 6.000 de "Dacii" sint "Logan Ambiance", versiunea 1,4 - benzina, al carei pret normal pe bucata este de 22.239 lei noi, adica 6.280 euro. Autoturismele sint echipate cu dispozitive de avertizare acustica si optica, baterie suplimentara, echipament de radio-comunicatie, radiotelefoane portabile, truse sanitare si triunghiuri reflectorizante. 4.500 dintre masini sint inscriptionate cu autocolante "Politia", Politia Rutiera" sau "Politia Rurala". Celelalte, neinscriptionate, sint tip Dacia Logan Laureate 1.6 MPI, dar cu mai putine echipamente. "In medie, costurile acestor dotari suplimentare nu poate fi mai mult de 1500 euro, de masina. La cei 6.280 de euro, atit cit costa o Dacia Logan Ambiance, adaugind utilitatile de 1.500 euro si alti 1.800 euro, atit cit este diferenta intre plata in leasing fata de achitarea cash, plus asigurarea CASCO, rezulta 9.580 euro. De aici pina la cei aproximativ 12.000 de euro pe bucata, este cale lunga...", a relatat "Ziua".
Cotidianul amintit a solicitat detalii de la MAI, insa raspunsul ministerului a fost unul sec, in care se preciza faptul ca autoturismele au fost achizitionate perfect legal si ca au fost oferite inspectoratelor din tara, pentru asigurarea linistii si ordinii publice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii