Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Colecţia “B'Liv by Livia B” - feminitate, simplitate, eleganţă

• designerul brăilean Livia Bălan a lansat recent o frumoasă colecţie de haine, în care principala sursă de inspiraţie a fost feminitatea • creatoarea a îmbinat armonios texturile şi culorile, aducând în faţa publicului ţinute pentru toate gusturile, vârstele şi mărimile

 

Feminitate, simplitate, eleganţă. În aceste cuvinte am putea descrie colecţia “B’Liv by Livia B”, semnată de designerul brăilean Livia Bălan, managerul Atelierului de Creaţie Vestimentară cu acelaşi nume. Prezentarea colecţiei a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, la Restaurant Heaven’s, ţinutele şi întregul eveniment fiind, de altfel, un omagiu adus femeii.

“Am dat întâietate fustelor şi rochiilor, care, însă, au buzunare, atât din motive practice, dar şi ca element distinctiv al atelierului, pardesielor elegante în culori pastelate - roz prăfuit, vernil, gri-bleu, cu căptuşeli elegante de mătase - sau în culori contrastante - un alt element distinctiv al atelierului. Asimetria este prezentă atât la ţinutele de zi, cât şi la cele de ocazie, mânecile sunt fluide, cu volane, iar materialele sunt feminine şi elegante: mătase, dantelă, tafta, organza. În plus, am vrut să răspundem acelei dorinţe secrete a femeii de a avea în garderobă un obiect vestimentar unic. Acestei dorinţe i se adresează cu precădere pardesiele şi ţinutele de seară şi cocktail, dar avem articole care să satisfacă această cerinţă pentru orice context”, ne-a spus creatoarea Livia Bălan.

Atelierul de creaţie vestimentară a fost înfiinţat în septembrie 2014 şi deschis apoi oficial în ianuarie 2015, cu prima colecţie şi prima prezentare. Livia Bălan, proprietarul, managerul şi designerul atelierului, a studiat croitoria la începutul anilor ‘80, o perioadă nu tocmai propice pentru haine în general, şi cu atât mai puţin pentru design. Însă acest lucru nu a împiedicat-o să înveţe să îmbine aspectul estetic cu cel tehnic, talentul cu cunoaşterea materialelor şi croielilor şi să îşi deschidă apoi propriul business. Creatoarea ne-a spus că i-a venit idea de a deschide atelierul şi din dorinţa de a satisface nişte nevoi resimţite personal, lovindu-se, la fel ca multe alte femei, de oferta limitată din magazine, de măsurile disponibile în comerţ, care nu se adresează tuturor femeilor, sau de croielile şi execuţia care de multe ori lasă serios de dorit, chiar şi în cazul unor articole scumpe. Iar femeile au simţit că atelierul de creaţie vestimentară este locul unde îşi pot găsi o ţinută exact pe gustul lor, colecţia “B’Liv by Livia B” fiind un cadou pentru cliente şi pentru publicul larg.

Inspiraţia pentru colecţie a fost pur şi simplu feminitatea. Feminitatea simplă, imediată, care are nevoie de piese vestimentare uşor de purtat, dar care satisfac şi necesităţile estetice ale femeilor. Toate femeile au nevoie de haine de mers la muncă, la plimbare, la cumpărături, la restaurant, la un eveniment etc. Femeile pe care le-am avut în vedere sunt clientele noastre, care sunt de vârste, înălţimi, greutăţi şi gusturi diferite, dar care au necesităţi comune. Armonia a fost una dintre coordonatele pe care am conceput colecţia, alături de calitate, funcţionalitate şi aspect. Am dorit ca femeile care au un articol Livia B să-I poarte cu plăcere, să-I preţuiască şi să se simtă speciale”, ne-a declarat designerul.

Evenimentul de prezentare a colecţiei “B’Liv by Livia B” a avut loc în urma colaborării atelierului de creaţie vestimentară cu Restaurantul Heaven’s şi managerul Irina Caloianu, la care s-a alăturat Alin Bârsan de la Salonul Olivia's Garden, care a asigurat hair styling-ul pentru modele.

Doamnele şi domnişoarele dornice să aibă o ţinută unică pot vizita Atelierul de Creaţie Vestimentară de pe strada Griviţei nr. 151. De asemenea, mai multe detalii şi informaţii găsiţi şi pe pagina de Facebook “Livia B - Atelier de Creaţie Vestimentară”, precum şi la numărul de telefon 0740.051.887.

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii