Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lista celor mai nocive produse alimentare comercializate în România

• este vorba despre 49 de produse care conţin cei mai mulţi aditivi, conservanţi şi coloranţi, adică E-uri

 

În fiecare an, la data de 16 octombrie, peste 130 de state ale lumii marchează Ziua mondială a alimentaţiei. Decizia a fost luată în cadrul celei de-a XX-a sesiuni a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), care s-a desfăşurat la Roma, în perioada 10-28 noiembrie 1979. Data de 16 octombrie reprezintă ziua înfiinţării FAO în 1945, la Quebec. 

Marţi, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei, InfoCons a emis un comunicat de presă prin care a readus aminte consumatorilor importanţa citirii etichetei produselor agroalimentare, pentru ca alegerile lor să fie făcute în cunoştinţă de cauză. În plus, InfoCons a făcut publică şi o listă a produselor agroalimentare care se regăsesc pe piaţa din România şi care conţin cei mai multi aditivi, conservanţi şi coloranţi, adică E-uri.

Lista a fost întocmită în baza informaţiilor extrase din studiile comparative realizate de-a lungul timpului, aflate în baza de date InfoCons, care conţine peste 26.000 de produse.

“Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei să nu uităm că orice produs sau substanţă într-o anumită cantitate este aliment, în altă cantitate este medicament, dar în altă cantitate poate fi otravă. Aşa că, haideţi să fim mai responsabili cu ceea ce cumpărăm ca să mâncăm şi să fim de două ori mai responsabili când cumpărăm pentru copiii, părinţii sau bunicii noştri. Dacă printre ingrediente găsiţi şi cuvinte care sunt foarte greu de înţeles, InfoCons a lansat aplicaţia gratuită atât în sistem Ios cât şi Android pentru ca fiecare să poată să îşi găsească informaţiile cu privire la ceea ce înseamnă fiecare componentă din cadrul ingredientelor produselor agroalimentare care sunt catalogate tip E-uri. Descarcă şi tu aplicaţia gratuită InfoCons şi consumă mai responsabil, cumpără mai responsabil. InfoCons este şi va fi alături de ţine să te ajute să faci alegeri corecte”, a precizat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons

Dă clik aici şi vezi Lista celor 49 de produse agroalimentare care se regăsesc pe piaţa din România şi care conţin cei mai mulţi aditivi, conservanţi şi coloranţi, adică E-uri. 
Categorie articol: 

Comentarii