Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Limite de despagubire de minim 100.000 euro in cazul politelor RCA, dupa aderare

Limitele de raspundere ale asiguratorilor in baza politelor auto RCA nu se vor putea situa, dupa 1 ianuarie 2007, sub nivelul de 100.000 euro pentru daune materiale, respectiv 350.000 euro pe persoana in caz de vatamari corporale, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
"De la data aderarii, proprietarii de autovehicule trebuie sa plateasca o singura prima pentru asigurarea obligatorie auto valabila pe intreg teritoriul mentionat", se arata intr-un comunicat al CSA, remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.
Documentul precizeaza ca primele pentru politele RCA sint stabilite exclusiv de catre societati.
"Ele vor fi singurele in masura sa decida daca le majoreaza sau le diminueaza, in functie de rezultatele proprii inregistrate pentru aceasta forma de asigurare, de dauna medie, frecventa daunelor sau cheltuielile de achizitie, insa asiguratorii au obligatia de a notifica CSA cu privire la tarifele practicate si, de asemenea, de a le publica", se arata in documentul CSA.
Totusi, modificarea tarife RCA nu poate fi pusa in practica mai devreme de trei luni de la ultima notificare, se mai arata in comunicatul CSA.
Cerintele Uniunii Europene in domeniul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA) se refera la existenta legislatiei si a mecanismelor care sa asigure ca orice proprietar de autovehicul incheie obligatoriu o asigurare RCA care sa fie valabila pe tot spatiul economic european, plus Elvetia.
"Aceasta inseamna ca de la data aderarii, polita de asigurare auto obligatorie va fi valabila pe intreg teritoriul Comunitatii Europene, incluzind Romania ca stat membru, precum si pe teritoriul Islandei, Norvegiei, Lichtenstein si Elvetiei", se mai spune in comunicatul autoritatii de reglementare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii