Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liberalii brăileni critică atitudinea PSD-iştilor după votul pe buget

• preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a emis, ieri, un comunicat de presă în care acuză PSD-ul şi pe şeful CJ că abordează o politică de falimentare a judeţului • deputatul PNL, Vasile Varga, susţine că situaţia de la nivel central, când s-a votat bugetul în Parlament, s-a repetat acum şi la Brăila în plenul CJ, ceea ce este inadmisibil • la rândul său, fostul senator PNL, Cătălin Boboc, a criticat dur modul în care au fost respinse amendamentele liberalilor în CJ, precizând că tocmai s-a amânat cu încă un an demararea unor “investiţii vitale” pentru Brăila

 

Val de critici din partea liderilor liberali brăileni după modul în care a decurs şedinţa extraordinară a CJ Brăila în care s-a votat bugetul judeţului pe 2018, şedinţă în care majoritatea PSD a respins toate amendamentele opoziţiei, fără excepţie. Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a emis, ieri, un comunicat de presă în care subliniază că PSD-iştii “calcă în picioare orice regulă a democraţiei şi guvernează municipiul şi judeţul într-un mod dispreţuitor faţă de cetăţeni”. Acesta susţine că după ani de zile în care Brăila a ajuns pe ultimele locuri în ţară în ceea ce priveşte principalii indicatori economici, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac şi consilierii PSD continuă aceeaşi politică de falimentare a judeţului.

“Este evident că vorbim despre o instituţie, cea a Consiliului Judeţean, de care depinde soarta a sute de mii de brăileni, condusă de un om care, mânat de măruntele sale orgolii, nu acceptă nimic din ceea ce vine din exteriorul partidului său. Un om care nu se pricepe să atragă fonduri şi care va administra un buget constituit exclusiv din taxele şi impozitele oamenilor şi pe care îl va cheltui aşa cum doreşte. Cu un astfel de personaj nu se poate discuta pentru binele comunităţii, cât timp nu acceptă nicio propunere constructivă. Pur şi simplu, refuză orice dialog”, a declarat Dănăilă, iritat de situaţie.

În acelaşi document, liberalii insistă pe ideea că amendamentele lor au fost depuse la registratura CJ Brăila în termenul prevăzut de lege, dar că acestea nu s-au regăsit şi în mapele de şedinţă, ceea ce nu este corect, acuzându-l pe şeful Consiliului că face o confuzie între instituţia pe care o conduce şi o societate proprie.

“În acest ritm, soarta Brăilei pare să fie pecetluită. Banii cetăţenilor vor lua şi în acest an căi necunoscute, investiţiile vor stagna, perspectiva creării de locuri de muncă, a unei infrastructuri de calitate, a unui învăţământ rural în şcoli dotate corespunzător nu există. Brăila se află clar pe o pantă descendentă, iar singura soluţie este ca Francisck Chiriac şi PSD să fie opriţi, altfel proporţiile dezastrului vor fi din ce în ce mai mari”, a mai adăugat Dănăilă.

 

Critici şi de la nivelul Parlamentului pentru “flitul” dat la propunerile PNL

Deputatul PNL Vasile Varga a afirmat că propunerile de bun simţ ale consilierilor judeţeni liberali au fost respinse “pe bandă rulantă”, fără nicio justificare, urmându-se întocmai scenariul din Parlamentul României la votul pentru bugetul naţional, ceea ce este inadmisibil.

“Situaţia de la nivel central, când în Parlament ne-au fost respinse amendamentele ce vizau aspecte benefice pentru comunităţile din judeţ, se repetă şi în plan local. Ce au solicitat colegii mei din CJ?! Printre altele, înfiinţarea a trei centre de depozitare a legumelor, fructelor şi florilor în zonele localităţilor Traian-Unirea, Vişani - Jirlău - Galbenu, Movila Miresii - Râmnicelu (alocarea a 1.000.000 lei pentru un studiu de fezabilitate şi proiectare a unor astfel de centre pe care să le utilizeze asociaţii de producători); cadastrarea tuturor proprietăţilor judeţului; realizarea unui parc industrial între Brăila şi Galaţi (la care să ia parte şi comuna Vădeni); realizarea unei strategii de dezvoltare a judeţului la care să se raporteze viitorii investitori; reconversia şcolilor care au fost modernizate şi apoi închise; alocarea de fonduri de la CJ pentru ca Biblioteca Judeţeană să achiziţioneze cărţi în 2018; investiţii în infrastructura Staţiunii Lacu Sărat; reabilitarea monumentelor istorice din judeţ; reabilitarea Drumurilor Judeţene; investiţii în sistemul sanitar, grupuri sanitare în şcoli, analize gratuite pentru cetăţeni etc. La nivel naţional, creşterea preţurilor erodează pe zi ce trece puterea de cumpărare şi “topeşte” promisele majorări de pensii şi salarii (care sunt, în fapt, scăderi ale veniturilor cetăţenilor). Oamenii de bună credinţă care au votat PSD cu încredere şi speranţă, au în aceste zile cea mai elocventă dovadă de ce nu trebuie să mai susţină pe viitor acest partid”, a comentat Varga pe reţelele de socializare.

Totodată, deputatul susţine că după asemenea gesturi, PSD-ALDE dovedesc încă o dată că nu mai au legitimitatea de a guverna, “pentru că o fac total în afara programului pentru care au primit votul”.

 

Boboc: «Se amână cu cel puţin un an investiţii vitale pentru dezvoltarea zonei Brăila -Galaţi»

Nici fostul senator PNL, Cătălin Boboc, nu a lăsat netaxată atitudinea PSD-iştilor din CJ Brăila şi a partenerilor acestora pe plan local, în privinţa respingerii fiecărui amendament propus de liberali la proiectul de buget. Acesta a ţinut să sublinieze că prin amânarea luării unei decizii în privinţa realizării unui parc industrial la Brăila, se amână cu cel puţin un an dezvoltarea zonei Brăila - Galaţi.

“Abordarea politicianistă a aprobării bugetului judeţului Brăila mai amână cu cel puţin un an investiţii vitale pentru dezvoltarea zonei Brăila -Galaţi, doar pentru că ideile aparţin Partidului Naţional Liberal şi, aşa cum am văzut şi la primarul Dragomir, pentru PSD este mai importantă originea unui proiect decât impactul său asupra comunităţii. Şi mă refer aici în primul rând la unul dintre proiectele Partidului Naţional Liberal, construirea parcului industrial, vital pentru dezvoltarea economică viitoare a acestei zone, mai ales în perspectiva construirii podului, perspectivă care ne arată cu exactitate şi care ar fi cea mai bună amplasare a acestui obiectiv. Din păcate un astfel de proiect durează câţiva ani şi se pare că sunt toate şansele ca finalizarea podului să ne prindă nepregătiţi, ca iarna, când e ger de-ţi îngheaţă mintea...”, a scris Boboc pe pagina sa oficială de Facebook.

Reamintim că, luni, într-o şedinţă extraordinară, consilierii judeţeni au aprobat, bugetul judeţului Brăila pentru acest an. Este vorba despre un total de 316.917.000 lei (153.524.000 lei pentru secţiunea de Funcţionare şi 163.393.000 lei pentru Dezvoltare). Liberalii au avut peste 12 amendamente, însă toate au fost respinse, cele mai multe prin abţineri din partea majorităţii.

 
Categorie articol: 

Comentarii