Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lebede pe lac, la marginea Brailei

Fenomen inedit, pe lacul din marginea Brailei, la soseaua dig spre Galati. Trei lebede au poposit aici, citeva zile, inainte de a-si continua migratia de toamna, si nu par deloc deranjate de traficul intens de pe soseaua din imediata apropiere. Cei ce trec prin zona se opresc sa le admire, neobisnuiti cu asa ceva. Lebedele se opresc pe acest lac citeva zile, in fiecare toamna, si de fiecare data, brailenii sint incintati de prezenta lor, care da o frumusete noua peisajului. Unii dintre conducatorii auto sau carutasii care trec pe sosea se opresc pentru citeva clipe, pentru a le admira
"Am vazut lebedele, sint foarte frumoase. E foarte frumos peisajul. De-ar veni mai multe", spunea unul dintre cei care a trecut ieri pe soseaua de pe dig. "Sincer, nici nu le-am vazut, acum, ca m-ati facut atent, le vad. Mi se pare dragut. Eu unul, nu am mai vazut asa ceva, in zona", ne-a spus un altul.
Specialistii sustin ca popasul pasarilor are un scop precis: acela de a se hrani bine, inainte de a pleca spre locuri mai calde. "Inainte de migrarea de toamna, aceste lebede fac o oprire pentru hranire, pentru a se pregati pentru migratia adevarata. Este un lucru imbucurator pentru noi faptul ca ele au poposit aici, pentru ca demonstreaza ca acel lac nu este poluat; ele sint niste pasari sensibile, care nu s-ar fi asezat intr-un loc poluat. De asemenea, se dovedeste ca lacul este si bogat in hrana, daca nu le deranjeaza poluarea fonica destul de puternica, din cauza traficului de masini din apropiere", ne-a declarat, ieri, Dumitru Popa, seful Agentiei pentru Protectia Mediului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii